lauantai 31. tammikuuta 2015

Katse kesään


Peplum-paidat ja tunikat ovat tällä hetkellä kovasti esillä ja meilläkin ne ovat tyttöjen suosiossa. Itse olen kovasti tykästynyt Pomp de Lux -tyylisiin vaatteisiin, joten lähdin tavoittelemaan sellaista tyttömäistä ja hempeää ilmettä. Leena Rengon suunnittelema "Roosa"-trikoo tarttui matkaan Tampereen kädentaidot -messuilta. Kankaan kuosi on ihanan kesäinen, joten näistä tuli ensimmäiset vaatteet tulevia aurinkoisia ja lämpimiä päiviä varten. Ihastuin valmiiseen settiin itsekin ja veikkaan että näitä toivotaan meillä ommeltavaksi lisää.
Paidan pohjana on hyväksi havaittu Hoops (OB 3/2012) pikku muokkauksin. Katkaisin kaavan rinnuksen alta ja rypytin Framilonilla helmakappaleen. Kaapissa hyvin levänneestä farkkujerseystä tuli kesäinen hamonen. Kaava on uusimman Ottobren (1/2015) Jeanie-hame. Koska tuon farkkujerseyn laatu on ollut vähän kyseenalaista, en viitsinyt alkaa taskuja väsäämään. Tehostetikkaukset on tehty hieman paksummalla satiinilangalla. Alareunaan silitin Karnaluksista joskus ostamani strassikruunun. Senkin kesto on arvoitus. Hameen kaava oli muuten reilua kokoa. Normaalisti 122/128 kokoa käyttävälle tein koon 116. Minä tosin saksin hieman liikaakin tuosta korkeudesta pois. Taitaa tämä hame tulla käytettäväksi enemmän sukkisten tai leggarien päällä. 
Paidan solmittava nauha on ommeltu tummansinisestä trikoosta. Ompelin sen kiinni paidan sivusaumaan toiselta puolelta.


Olen vihdoin saanut tietokoneeni huollosta kotiin. Blogipäivityksetkin kenties hieman vilkastuvat kun huonot välineet eivät enää haittaa harrastusta. Kyllä muuten olikin orpo olo ilman konetta. Vaikka nettipimennossa ei tarvinnutkaan olla, niin kaikki valokuvaamiseen ja blogiin liittyvä ohjelmisto loistivat poissaolollaan huollon aikana. Nyt ainakin toistaiseksi yhteistyö taas pelaa :)

Facebookin ompeluryhmässä järjestetään vuosittain gaala, jossa ryhmäläiset saavat äänestää joukostaan vuoden aikana mieleen painunutta ja sykähdyttävää ompelijaa, ilmiötä, kaavaa, kuosia yms. Tänä vuonna minulla oli ilo yllättyä (ja hämmentyä) positiivisesti löytässäni oman nimeni Inspiroivin Sava-ompelija 2014 -ehdokkaiden listalta. Ryhmässä on valtavasti taitavia ja luovia ompelijoita, jotka kaikki ansaitsisivat voittaa tuon tittelin. En ole ehtinyt viime aikoina kovinkaan paljoa ompelemaan, blogissa on ollut entistä hiljaisempaa, eikä luovuutenikaan kuki niin runsaasti kuin toivoisin. Siksi olen hyvin hämmentynyt pääsystäni ehdokaslistalle. Itselleni jo pelkkä ehdokkaaksi pääseminen on suuri kunnia. Tuntuu todella mahtavalta ja lämmittää kovasti mieltä. Kuka tuon tittelin voittaakaan, on hän taatusti sen ansainnut :)
Farkkujersey on ostettu Fabriinasta, tummansininen trikoo ja resori Kestovaippakaupasta.

Muoks* Lisätty päivitykseen kuosin nimi.

tiistai 6. tammikuuta 2015

Zeebraaa!


En tiedä kuinka moni teistä ottaa blogikuvia kaukolaukaisimen kanssa, mutta jokainen joka niin tekee, tietää että se ei ole sitä helpointa hommaa. Ensin virität jalustat ja pelit ja juokset joka kuvan jälkeen mulkkaamassa kameran asentoa ja asetuksia. Ensimmäisestä kuvasta puuttuu pää ja tai kuva on totaalisesti liian himmeä. Tai kuvattava itse näyttää todella koomiselta huonosta kuvakulmasta johtuen. Kuvista tulee myös melko tylsiä ja mielikuvituksettomia, koska ne tulee otettua samasta kulmasta jne. Tuloksetkin ovat sitten usein melko koomisia, kuten näistäkin kuvista huomaa. Olen kuitenkin todennut, että itse ottamalla tulee huomattavan paljon enemmän käyttökelpoisia kuvia verrattuna siihen, että laittaisin järjestelmäkameran käyttöön tottumattoman mieheni ottamaan niitä. 

Armas tietokoneeni on edelleen kiertämässä maailmaa. Ja syvä huokaus tähän. Kokeilin onneani ja kaivoin autotallista vanhan, appiukkoni hylkäämän läppärin esiin. Puhalsin pölyt kannesta ja ajattelin, että jos nyt en nopiasti, niin ainakin ihmismäisessä aikataulussa voisin laittaa kuvat blogiin. Latasinpa koneelle toiveissani oikein Gimpinkin. Lightroomia en sentään alkanut asentamaan, joten jpeg:llä ja Gimpin voimin mennään. Ja kyllä kuulkaa todella nostan tällä kertaa hattua itselleni kärsivällisyydestä ja sinnikkyydestä! Mieheni mielestä toimintani hipoo jo hulluutta, koska kutakuinkin kuusi tuntia (6h) meni tämän postauksen kuvien käsittelyyn! Siis lähinnä taustan poistoon. Juuri muuta en näille tehnytkään. Miten mikään tietokone voi olla niin H-I-D-A-S! Yksi klikkaus ja kahvilla kerkesin käydä siinä välissä kun kone runksutti aina yhtä toimintoa. No, mutta kokemusta rikkaampana esittelen tämänkin ompelukseni :)

Kun sain tämän seeprakuosisen trikoon käsiini, tiesin heti mitä siitä teen. En ole mikään hanakka kulkemaan eläinkuoseissa, mutta tässä seeprassa on jotain mikä kolahtaa. Kokeeksi ompelin siitä sitten paidan itselleni. 


Olen suunnitellut pitkään purkavani erään monta vuotta käytössäni olleen Espritin lempparipaidan ja piirtäväni siitä kaavat. Nyt sain aikaiseksi ryhtyä hommaan. Ja aika hyvä kaavasta tulikin, nopeasta kaavoittelusta huolimatta.


Paidan helmaan ompelin kiinteänä kuminauhan ja käänsin reunan nurjalle. Helma jää siis hieman pussittamaan. Kauluksessa on laskokset. 


Aika räväkkä tästä lopputuloksesta tuli, mutta meinaanpa sitä kyllä nahkajäljitelmähousujeni(kin) kanssa pitää. Sen verran hyvä tuli paidan mallistakin, että teen muutaman tällä kaavalla lisää. 

Seepratrikoo on ostettu paikallisesta Tikkaus ja Tarvike -kivijalkaliikkeestä. Yllä olevasta linkistä pääset myös yrityksen nettikauppaan, jos innostuit seeprakuosista.