maanantai 27. lokakuuta 2014

Pakko-ompelua, onko sellaista?


On. Nimittäin pipot, joita on väistämättä tehtävä joka syksy. Minä EN TYKKÄÄ! Urakoin puolipakolla muutamat setit kaulureineen molemmille, mutta en alkanut kaikkia tänne kuvaamaan. Päivityksen lopussa on parit kuvattuina. Sellaiset "ei ihan perus" -pipot.

Paitoja tarvitaan aina ja niitä sentään ompelen mielelläni. Käpysen sydäntrikoon tilasin toiveiden mukaan aikanaan juuri paitaa varten. Vähän otti ja kesti ennen kuin valmistui :) Paita on Ottobren Creative Workshop slim-paitakaavalla ommeltu.
En tainnut juuri muokkauksia tehdä.Etukappaleen sydämeen silittelin koristeeksi muutaman harmaan, metallisen strassin. Strassit ovat Hotfixin.

Ja sitten ne pipot... Kaappiin jääneet velour-palat pääsivät käyttöön. Näissä vuorina on trikoo. Kruunut on leikelty vaaleanpunaisesta, helmiäishohtoisesta silitysarkista. Jota siis saa tilattua MDP Supplies:lta. Ja muutama strassikin sinne piti silittää. Strassit on tilattu Aliexpressiltä. Ja hyvin ovat pesua kestäneet molemmat. Tupsut ovat Paapiilta ja tarkkasilmäinen huomaa, että kuvan ottohetkellä violetin pipon tupsu ei ole vielä kiinni pipossa.
Tähän settiin kokeilin MDP Supplies:lta tullutta heijastinarkkia. Kauluri on kolmion mallinen ja kiinnitetään niskasta tarralla.Blogini virallisen lukijakunnan määrä hipoo jo lähellä 300. Uskomatonta! Ihanaa kun olette löytäneet tienne tänne ja jaksatte ilahduttaa minua kommenteillanne. Sen lupaan, että jos ja kun, 300 lukijan raja ylittyy, on taas aika kehitellä jotain kivaa. Kenties arvontaa :)

Ompeluaika on ollut viime viikkoina tiukoilla, mutta valmistakin on tullut. Kunhan saisi tuon kameran laulamaan samaan tahtiin ompelukoneiden kanssa :) 


tiistai 14. lokakuuta 2014

Hengissä ollaan!


Täällä ollaan totuteltu uuteen arkeen. Äiti läksi töihin ja lapset ovat aloittaneet päiväkotitaipaleensa. Elämänmuutosta siis kaikille kerrakseen. Iloisin mielin voin kuitenkin todeta, että kaikki on mennyt paremmin kuin hienosti. Tytöt ovat viihtyneet hoidossa ja minä olen saanut rauhassa palautella mieliini työkuvioita. Ja jopa ompeluunkin on aikaa löytynyt arjen pyörityksen keskellä, vaikka sitä ei enää täyspäiväisesti tehdä voikaan.

Käyttövaatteen tarvetta on edelleen vaatteistaan ulos venähtäneellä esikoisella, joten niitähän täältä pesee.Kerrankin yksivärinen tunika! Silmä lepää. Ja mikä yhdisteltävyys. Onneksi 5-vuotiaani tuumasi, että "äiti, tämä on juuri minun tyyliseni", sillä mieli tekee tehdä yksivärisiä lisää.

Tunika on sama China Girl (OB 4/2014) kuin tämäkin tekemäni tunika. Nyt vain normi kauluksella. Helmaan tein tähänkin kaavasta poiketen tuon trikookaitaleen. Tämän mallin laskokset tulevat kivasti esiin yksivärisessä kankaassa. Samat laskokset ovat myös takapuolella.

Kaveriksi ompelin kaapissa jo tovin marinoituneesta Hattarakekkerit-trikoosta leggarit. Kaava Ropina (OB 6/2012) muokkaamattomana.Huomaatteko kohdistuksessa mitään hullua? Omaan silmääni hieman pistää tuo pingviinin pää ja nokka tuossa etuhaarasaumassa. Mutta yritän nähdä sen kokoinaisuutena, eli pingviininä. Onneksi leggarien kanssa yleensä pidetään jotain pidempihelmaista yläosaa, joten eihän tuo onneksi näy.Ystävämme talvea enteilevä pimeys on todellakin alkanut laskeutua ilostuttamaan valokuvauspuuhia. Tänään sain luotto-objektiivini vihdoin huollosta ja olipa ilo ottaa pitkästä aikaa kuvia valovoimaisella putkella. Nämä kuvat on otettu ilman salamaa sisätiloissa hämäryydestä huolimatta.Taskun suussa on blogin niminauha kanttauksen alla. Ja saumurista menivät siepparin lankojen kireydet uusiksi tuon ensimmäisen raglansauman ompelun jälkeen :DMuutakin olen saanut valmiiksi, mutta en taida niitä nyt tähän samaan tunkea. Pistetään ne seuraavaan postaukseen.

Ihanaa syksyä ja syyslomaa (jota minäkin muuten vietän) kaikille lukijoilleni! :)Yhteensopivat harmaat trikoo sekä resori ovat molemmat Royal-tuotteelta. Hattarakekkerit ovat kotiutuneet Viljaminpuodista.