perjantai 29. elokuuta 2014

Miauu! Syksyn ensimmäiset paidat.Meinasi ihan tuskallista jumin poikasta iskeä täällä tehtaassa. Kaikki vaatteet ovat jääneet pieniksi, housun lahkeet lyhyiksi. Sehän taas tarkoittaa sitä, että on otettava kaavat käsittelyyn. Tarkistettava mitat. Selvitäänkö tällä samalla, jos vain hieman pidennetään hihaa tai helmaa, vai pitääkö piirtää kokonaan uusi. Ja se kokojen, mittojen ja kaavojen tarkistelu jos joku, on ärsyttävää puuhaa! Minulla on oikein kynnys aina aloittaa. Sitten kun saan yhdet sopivat vaatteet valmiiksi, lähtee Lyyti kirjoittamaan :) 

Ilokseni sain huomata, että sillä aikaa kun koneeni ovat vetäneet henkeä, blogini on saanut uusia lukijoita. Tervetuloa kaikki! <3

Päiväkoti alkaa kohta ja luultavasti pitovaatetta tarvitaan reippaanlaisesti, joten ompelin hyväksi havaitulla Ottobren (1/2014) Owl Princess -kaavalla tytöille paidat herkullisen värisistä Kestovaippakaupan kissa-trikoista. 
Paidan malli on yksi suosikeistani. Helma on kivan tunikamainen esimerkiksi farkkuleggareiden kanssa pidettäväksi, mutta ei niin pitkä, että näkyisi takin alta.

Olkapäälle ompelin molempiin paitoihin somisteeksi rusetit pallollisesta trikoosta.Hihoja lyhensin hieman alkuperäisestä, muuten kaava on muokkaamaton. Mitoitukseltaan kaava on ehkä hiukan naftia kokoa. Normaalisti kokoa 98cm käyttävälle tein koossa 104cm.


 

Ihanan pehmoiset joustocollege-leggarit ovat löytyneet Lindexiltä. Kaikki kankaat Kestovaippakaupasta. Kuvia käsitellessä huomasin, että pimeä syksy on taas tullut sotkemaan kuvauspuuhia. Lisävaloa saa jatkossa haalia reippaasti näihin hommiin.


sunnuntai 3. elokuuta 2014

Vieläkö kestätte yhden?Nyt minä lupaan ja vannon, että blogissani ei tämän tuotoksen jälkeen nähdä vähään aikaan yhtään pussihelmatunikaa. Jos kuitenkin tämän yhden vielä tänne lykkään :D 

Eihän näin kesäisen ihanaa kangasta voi jättää kaappiin odottelemaan. Kuosi on niiin ihana ja väritkin on just eikä melkein. Tämä on kyllä yksi ihanimmista kankaista, joita olen ommellut. Ja miksipä sitä hyvää malliakaan vaihtamaan, joten tästäkin tuli Suuri Käsityölehdestä joskus bongatun kaavan mukainen tunika. Ja lopputulos on ehdottomasti yksi lemppareista.Sen verran skarppasin tämän tekeleen kanssa, että muokkasin vielä kaavaa kainalon seudusta ja nyt istuu selkeästi paremmin. Helmaakin kavensin vielä lisää.

Kauluksen kanttasin samalla trikoolla. Ihanan kevyt tulee trikookanttauksesta verrattuna resoriin. Vaikka resorillakin kanttaan kolminkertaisena.Takaakin tämä istuu nyt sen verran hyvin, että olen tyytyväinen.Kangas on tilattu Verson Puodista. Kuosin nimi ei tule mieleen, vaikka kuinka pinnistän.


Syysvaatteiden ompelusurakka alkakoon! Esikoisellani on kaappi täynnä liian pieniä vaatteita, joten työtä riittää. Johan näitä kesävaatteita tulikin tehtyä ihan riittämiin. Ihan kiva ommella vaihteeksi jotain muuta.