tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ilosofiaa Was Here.Sain Piiperopaaperopatikkajalka-blogista aivan ihanan tunnustuksen. Tunnustus on lähtöisin Ilosofiaa-blogista ja se on tarkoitettu annettavaksi sellaisille blogeille, jotka tuntuvat heti kotoisilta kun sinne astuu. Vaikutelma voi syntyä ulkoasusta, ihanista käsitöistä, kauniista kuvista tai vaikkapa tunnelmasta. 

Minä sain sen seuraavin perustein:

MARAKANTTI
"Hannan ompelukset vaan ovat kaikki niin käsittämättömän upeita, että blogia tulee selattua ja koluttua läpi yhä uudestaan. TODELLA siistiä ompelujälkeä ja kivasti kirjoitettu ylös/muistiin meille lukijoillekkin jos joku kohta kaavassa ei toiminut tai tuli tehtyä muutoksia. Upea huomata miten perehtynyt ja innostunut olet valokuvaamisesta ja kuvankäsittelystä, kuvasi ovatkin kyllä aivan huippuluokkaa!"

Kiitos vielä kerran ihanista, mieltä kovasti lämmittävistä sanoista <3


Minä annan tunnustuksen seuraavalle kolmelle inspiroivalle ja kotoisalle blogille, joissa itse vierailen heti kun uusia blogipostauksia tulee:

NuuTikki
Tässä blogissa on ihania, erilaisia ideoita ja oivalluksia. Hyvällä maulla toteutettuja ompeluksia, kankaan painantaa ym. Blogin ulkoasu on selkeä, raikas ja tyylikäs. 

Vaahtokarkkimonsteri
Aina kivasti ja kodikkaasti kirjoitetut blogitekstit. Ihania ompeluksia satelee kuin liukuhihnalta. Ompelijan upeat mekot hurmaavat kerta toisensa jälkeen. 

Summissa saksittu
Ihana blogi, jossa upeita vaatteita aikuiselle. Piristäviä ja inspiroivia ideoita. Vaatteissa on aina jokin kiva juju ja käytössä on kivoja, hieman erilaisiakin kangasvalintoja.
Tunnustus on peräisin  Ilosofiaa- blogista.
Tunnustuksen mukana tulee myös pieniä velvollisuuksia:

1.Tunnustus jaetaan eteenpäin kolmelle omasta mielestä kotoisalle blogille. 
Sellaiselle, joka aina saa palaamaan takaisin ja takaisin. 
Muutamin sanoin blogia kuvaillen kerrot,
 miksi juuri tämä blogi saa tunnustuksen.

2. Linkitä blogit, joille olet antanut tunnustuksen, 

Ilosofiaa-blogiin vaikka kommentoimalla jotain postausta.
Linkitän tunnustuksen saaneet blogit myös omaan blogiini.

3. Tämä tunnustus on tarkoitettu käsityöblogeille 
tai ainakin osittain käsitöitä käsitteleville blogeille.

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Nälkä kasvaa syödessäJa yksi asia johtaa toiseen. Kun aloittelin ompeluharrastusta, kävi pian selväksi, ettei silloinen, marketista halvalla ostettu ompelukoneeni selvinnyt tehtävästään. Piti ostaa parempi. Sen jälkeen tuli akuutti tarve saumurille. Ja taitojen karttuessa piti ostaa vielä peitetikkikone nauhankääntäjineen. Nyt ompeluhuone pullistelee kaikkea ompeluun liittyvää tavaraa.

Ompeluinnostuksen myötä tuli ajankohtaiseksi perustaa blogi. Ja blogiin tarvitaan kuvia. Pitkään haaveena ollut järjestelmäkameran hankinta sai tuulta alleen ja sen myötä piti tietenkin ostaa objektiivia, jalustaa, salamaa, suodinta ja ties mitä. Ja käydä aiheeseen liittyvä kurssi.

Jpegit vaihtuivat raw-kuviin ja kuvathan vaativat käsittelyä. Ompelukoneeni ovat saaneet hieman hengähtää minun opetellessa Lightroom kuvankäsittely- ja arkistointiohjelman käyttöä. Olen ihan innoissani tästä jutusta kuulkaas. Raw-kuvien laatu on huimasti valmiiksi kameran käsittelemiä jpeg-kuvia parempi ja säätelymahdollisuudet ihan toista luokkaa. Parin aukon valotuksen korjaus sinne tänne onnistuu hienosti, samoin värien fiksaaminen, terävöitys ym. Täytyy sanoa, että Gimp tuntuu hieman kömpelöltä tähän verrattuna, vaikka joudun osan blogikuvien käsittelyvaiheista edelleen tekemään Gimpin puolella. 

Tässä kohtaa voimme palata otsikon lauseeseen: "Nälkä kasvaa syödessä", sekä "yksi asia johtaa toiseen". Nimittäin viimeisiään vetelevä tietokoneeni ei tietenkään jaksa pyörittää kunnolla tuota varsin raskasta kuvankäsittely-ohjelmaa. Näyttää siltä, että seuraava hankintani tulee olemaan uusi, jytkympi tietokone ja kunnon näyttö. Siihen asti joudun vielä opettelun lomassa tyytymään jpeg-kuviin.

Jotain olen saanut ommeltuakin tässä opiskelun lomassa.Facebookin Keski-Suomen ompeluelämää -ryhmän sisällä järjestettiin kuosikilpailu ja sen voitti tämä Elina Salmi-Lampilan suunnittelema SUN-kuosi. Kangas on trikoota ja sen ovat teettäneet yhteistyössä Emeli Design ja Neenuska. Päätin tehdä uusintaversion tästä viime postauksessani esittelemästäni tunikasta. Kavensin helmaa jonkin verran ja pienensin kaulusta. Nyt malli alkaa olla aika kiva ja takaakin istuu suht hyvin.
Kävi mielessä, että pitäisikö kokeilla kankaan värjäystä. Jotkut ovat onnistuneesti antaneet tälle kuosille lisäilmettä käyttämällä pesukoneessa väriaineen kanssa. Mutta en tiedä mitä väriä olisin tähän halunnut laittaa. Olen niin tylsä, että olisin kuitenkin alkanut karsastamaan lopputulosta ja tyydyin hillitympään musta-valkoiseen. Sopii minun tyyliini paremmin.
Ja tervetuloa mukaan uudet blogini seuraajat. Suunnittelen täällä edelleen teille lupaamaani arvontaa. Se pyörähtää käyntiin heti, kun saan sopivan palkinnon keksittyä :)


sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Yksinkertaista ja nopeaaJoskus tekee mieli tehdä jotain valmista nopeasti, ja kenties asiaa sen enempää edes ajattelematta. Sellaista oikein terapiaompelua, tiedättehän :) Tämä tekele syntyi sellaisesta inspiraatiosta. Löysin kaapin kätköistäni joskus kauan sitten Suuresta Käsityölehdestä (2/2012) piirtämäni kaavan. Muistaakseni kyseessä oli jonkun suunnittelukilpailun voittanut kaava. 

Koska halusin nyt vaan pian jotain valmista, tunika on kaula-aukkoa lukuunottamatta täysin muokkaamaton. Alkuperäisessä oli minun makuuni ahdas kaula-aukko. Avarsin sitä hieman, mutta yhden pieleen menneen kaula-aukkovirityksen jälkeen se suureni entisestään. Lopputuloksena hiukan liian suuri kaula-aukko. 
Yläosa tässä on kenties inasen ahdas ja alaosa taas liian väljä. Tai ehkä tämä pussihelma on tarkoitettukin tällaiseksi. En muista enää, mille tunika lehden kuvassa näytti. Pienellä muokkauksella tästä tulee ihan käyttökelpoinen kaava.
Kangas on Royal-tuotteen ruskeaa trikoota ja samanvärinen resori on kotiutunut Emeli Designilta.