perjantai 28. helmikuuta 2014

KummipojalleYstävämme saivat vähän aikaa sitten poikavauvan. Kävimme tekemässä tuttavuutta uuden tulokkaan kanssa. Ja voi miten pieni ja ihana hän onkaan nappisilmineen ja ruskeine hiuksineen. Ja se vauvan tuoksu. Nuuhkiessani hentoisia hiuskiehkuroita, muistelin ovatko omat lapsenikin todella olleet noin pieniä. Kai ne ovat. Aika menee niin äkkiä. Lämpimästi siis onnea vielä kerran sinne naapuriin Emelin Katjalle ja koko perheelle hurmaavan pikku-miehen johdosta <3

Minä ja mieheni saamme vastaanottaa tärkeän tehtävän, sillä meillä on suuri kunnia toimia ihanan pienokaisen kummeina. Meillä on siis ilo jatkossakin seurata tuon pienen ihmisen kasvua ja olla osallisena hänen elämässään :)

Pieni kummi-poika tarvitsi ilman muuta jonkinlaisen pienen lahjan onnen toivotuksena maailmaan putkahtamisesta. Ompelukoneen paininjalan alta tuli ulos tähtihuppari ja pehmoiset farkut koossa 68cm.

Huppari on tummansinistä neulosta ja huppu on vuoritettu trikoolla. Samaa trikoota on myös taskujen pohjina. Huppari on tehty Ottobren Panda-kaavalla (3/2012). Vaihdoin nepparien tilalle vetoketjun.Sisäpuolella on alavarat tähtineuloksesta. Resorin väri on kirkas punainen, vaikka kuvissa taittuukin hieman oranssiin.Vetoketjun kohdistukset osuivat tällä kertaa ihan nappiin. Ja kuvioiden kohdistukseenkin olen tyytyväinen.Niskaan tein tuon kaarevan lerpukkeen samaisesta raitatrikoosta. Onko sekin jonkin sortin alavara? Peitetikkikoneen kahdella neulalla tehty ommel näkyy takakappaleella.Housut on tehty saman lehden kaavalla Koala. Materiaali on ihanan joustavaa farkkujerseytä. Vyötäröllä on kuminauha, sirkkarenkaat sekä nyöri. Sirkkarenkaat ovat ainakin meillä pienien sormien näpelöidessä lähteneet herkästi irti. Nämä on nyt kiinnitetty rei'ittämättä neppipihdeillä kangasta. Eli kankaaseen on vain niin sanotusti venytetty aukko kangasta rikkomatta ja painettu rengas siihen. Kiitos vinkistä sinne Ompelua ja sillä siisti -blogiin :) Ompelin etukappaleelle tuollaisen tikkauksen haarasauman viereen, jotta toisi hieman sellaista vetoketjun ilmettä.Takana on tietenkin takataskut, joissa pienet koristeompeleet.Tähtineulos on kotiutunut Majapuulta, raidallinen trikoo Kestovaippakaupasta, farkkujersey Fabriinasta ja resori Emeli Designilta. Sirkat on ostettu muistaakseni Sinellin myymälästä, nyöri ja vetoketju oman kylän Husqvarna-liikkeestä. 

Blogini virallinen lukijamäärä lähestyy kahta sataa. Huimaa! Taitaa olla arvonnan paikka kun tuo raja ylittyy. Tervetuloa kaikille uusille lukijoille ja kiitokset teille jo pidemmän aikaa seuranneille :)

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Hyvän asian puolesta, Sylva-huutokauppaOmpeluryhmä Saumanvara, johon kuulun, tempaisee jälleen hyvän asian puolesta!

Lauantaina 15.2. vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää. Saumanvaralaiset haluavat olla mukana pienten asialla suurella sydämellä omalla hyväntekeväisyyshuutokaupalla. Ompelemme, neulomme ja virkkaamme tuotteita huutokaupattavaksi.
Huutokaupan tuotto lahjoitetaan suoraan Sylva ry:lle, joka on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys.

Huutokauppa järjestetään lastenvaatekirpputori Piilon facebook-sivuilla. Huutokaupalle tulee oma kuvakansio, johon huutokaupattavat tuotteet ladataan perjantaina 14.2. Huutokauppa käynnistyy lauantaiaamuna 15.2. kello 9 ja tuotteita voi huutaa kello 21:een saakka. Jokaisen tuotteen lähtöhinta on vain 5 euroa.
Ensimmäinen huuto on korotettu ja korotuksen minimisumma on 1 euro. Huutokaupassa on käytössä niin sanottu viiden minuutin sääntö.
Huutaja maksaa voittosumman suoraan Sylva ry:n tilille ja esittää tuotteen tekijälle sähköisen kopion maksukuitista. Tuotteen tekijä postittaa tuotteen suoraan ostajalle neljän arkipäivän sisällä ja maksaa postikulut omasta pussistaan. Tarkemmat ohjeet maksuun ja muihin huutokaupan käytännön asioihin liittyen tulevat esille huutokauppakansioon.

Tule mukaan huutamaan uniikkeja käsitöitä! Tehdään yhdessä hyvää isolla porukalla!

ps. Tätä viestiä saa jakaa!

Sylva Ry

Huutokauppakansioon pääset tästä!
Teksti kopioitu Piilon facebook-sivulta.Minulta huutokaupattavaksi matkaa tyttöjen setti kokoa 98cm. Kuvassa vaatteet ovat noin 90cm pitkän tytön päällä. Mekko ja leggarit ovat molemmat elastaanitrikoota. Legginsien kaava on Ottobren Ropina (Kaavan käyttö Ottobren luvalla hyväntekeväisyysmyyntiin. Koskee vain tätä projektia). Mekon kaava on oma.

Olkapäällä on tehosteena pallotrikoota ja pitsiä. 
Toisella puolella on tasku, jonne voi kätkeä pieniä aarteita.Sivusaumassa ja helmassa on Marakantit niminauhat.
Hattarakekkerit-trikoo Viljamin puodista, musta trikoo, vaaleanpunainen resori ja puuvillapitsi Emeli Designilta ja pallotrikoo Kestovaippakaupasta.


maanantai 3. helmikuuta 2014

Rentoa ja sievää, palloa ja collegea.Kerroin viime postauksessani, että lähdin valokuvauskurssille. Täytyy sanoa, että olen hommasta lähes yhtä innostunut kuin ompelemisesta. Ja ompelemaan en olekaan sitten juuri viime viikkoina ehtinyt, kun aika on mennyt kameran ja kuvankäsittelyohjelman kanssa opiskellessa. 

Jos se on aikaa vievää tuo ompelupuuha (ainakin minun kaltaisellani nysvääjällä), niin hidasta on tämä uusikin harrastus. Ihan kaikki taiteen säännöt ja kameran säädöt kun eivät vielä ole tuolla selkärangassa asti. Jonkin verran ajatustyötä teettää itse kuvien otto. Tässä vaiheessa olen sentään siirtynyt manuaaliasetusten käyttöön, joka siis on melkoinen kehitysaskel meikäläiselle. 

Ajankäyttöongelmiakaan ei ole, tunnit kun saa kulumaan näppärästi koneella kuvia käsitellessä. Raw-kuvien pyörittely aiheuttaa hieman harmaita hiuksia, mutta kyllä tämä tästä. Blogikuvat on veistetty vanhalla, hyväksi havaitulla tavalla :D

Jotain on pakko ollut päästä ompelemaankin. Sen verran kutsuvasti katselevat armaat ompelukoneeni minua ompeluhuoneesta.
Minä niin tykkään näistä palloista! Tätäkin kangasta olen hautonut kaapissa jo ties kuinka pitkään, kun en ole raaskinut silputa mihinkään. Saahan tätä kaupasta lisää tietysti ;) Tämä on siis uuden Ottobre-lehden (1/2014) paita Owl Princess. Kaunis malli ja istui muokkaamatta kertaheitolla. Mitoituskaan ei ollut mitään jättimäistä, mielestäni ihan kokoa vastaava.

Etukappaleelle silitin strassikuvion, joka on joskus tarttunut mukaan paikallisesta sekatavarakaupasta.
Kun paidan mitoitus oli niin passeli, niin laiskuuttani sen enempää mittailematta tein samassa koossa samasta lehdestä Relaxed Fit -housut. Hahaa, siinä menikin jo metsään. Kasvunvaraa tuli reilusti näihin lökäreihin, mutta malli on aika makee. Paljon hommaa näiden tekemisessä, mutta minusta vaivan väärtti.
Housut ovat joustocollegea. Vyötäröllä on kuminauha sekä samasta kankaasta tehty nyöri. Jotenkin kovan oloinen tulee vyötäröstä tällä ohjeen mukaisella yhdistelmällä. Ehkä jättäisin seuraavalla kerralla tuon kuminauhan pois. Kivasti antaa ilmettä tuo valevetskari, vai mikä se on oikealta nimeltään. Sepalus? :) Kokeilin tehdä tikkaukset mustalla ompelulangalla, mutta se näytti tyhmältä. On sen verran ohutta, että puoliksi hukkui kankaaseen. Täytyypi käydä ostamassa jotain hieman paksumpaa lankaa seuraaviin projekteihin.
Punainen joustocollege sekä pallotrikoo ovat molemmat Kestovaippakaupasta, punainen ja musta resori Emeli Designilta.