sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Strassikokeilu

  


Sain viimein keväällä päivitettyä tietokoneeni näyttöineen uuteen ja asennettua siihen kuvankäsittelyohjelmat ym. tarpeelliset. Lyhyestä virsi kaunis! Koska minulla ei tähänkään asti ole mennyt putkeen mikään elektroniikkaostos, niin samaa tuttua linjaa se jatkoi tämäkin. Kone nääs otti ja sekosi ihan totaalisesti ja vika oli sitä suuruusluokkaa, että koko masiina lähti tehtaalle takuuhuoltoon. Nyt sitä sitten ollaan ilman konetta kenties jopa kolme kuukautta. Kyllä syö kuulkaa naista! Ompelukoneet sentään toimivat urhoollisesti aina kun niitä vain kerkiää käskyttämään. Blogikuvien ulkoasu onkin tämän jälkeen hetken aikaa totaalinen arvoitus, mutta keskitytään olennaiseen eli itse ompeluun. Yritän nyt räplätä tabletilla tämän päivityksen.

Tilasin Aliexpressin kautta täydennystä strassivarastoihin. Ennen loppuu maailmasta kankaat nyt, kuin minulta strassit. Niitä nimittäin ON! :D Samalla tuli tilattua myös sitä tarrallista paperia, jonka avulla voi strassit sijoitella valmiin kuvan mukaisesti liimapaperille ja silittää siitä kankaalle. Tein kokeiluversiona itselleni paidan, johon yritin kopioida perhosen. Homma osoittautuikin hankalammaksi kuin luulin. Tai kenties kuva oli turhan monimutkainen ja strassit pieniä, koska ne eivät pysyneet millään paikoillaan laittamisen aikana eikä myöskään silittäessä. Lopputuloksesta ei tullut ihan niin siisti kuin olisin toivonut. Vaatii vielä harjoittelua tämä homma.

No, väliäkö sillä, koska ei tästä paidastakaan mikään onnistumisen huipentuma tullut muutenkaan. Muokkasin yhtä vanhaa kaavaa melko vapaalla kädellä ja ei mennyt ihan nappiin. Kainaloista ei oikein istu, mutta kyllä tätä jonkun takin alla pitää. 

Trikoo on yksiväristä harmaata ja se on kotiutunut Emeliltä.

Toivotan teidät uudet lukijani oikein lämpimästi tervetulleeksi ja samalla on aika kiittää teitä kaikkia ihania tästä kuluneesta vuodesta ja toivottaa mukavaa uutta vuotta. Täällä tavataan! :)


14 kommenttia:

 1. Voi mitä huonoa onnea tietotekniikka saralla :( mutta paita on kiva ja siis onko tuo koko perhonen tehty niillä trasseilla? onhan vaan näpertely! Täytys tulla poikkeemaan ja katsoon sun trassi varastoja niin tietäisi sit itsekkin mitä tilata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Miten mulla voi olla aina näin hyvä tuuri. Joo koko kuva on strasseista. Ja ne pyöri ja meni väärin päin ja kun käsi tarttui siihen tarraan, niin... Oli hommaa :D Olisi kiva nähdä! Meillä on taas orastavaa lenssuaaltoa ilmassa. Katsotaan mihin päin tämä tästä kääntyy.

   Poista
 2. Täytyypä tässä rinkutella kun Joululomilla ollaan :)

  VastaaPoista
 3. Tekniikan ihmemaailma on niin ihmeellistä.. Toivottavasti saat koneesi kuitenkin kuntoon! Strassikuvio näyttää tosi kivalta! Mukavaa uutta vuotta myös sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että tulee kerrasta kuntoon. Odottavan aika vain on kovin pitkä.. Kiitos. Kyllä noilla strasseilla kaikkea kivaa saa aikaiseksi kun jaksaa nyhrystää.

   Poista
 4. Olethan sä jaksanut ommella ;) Hieno paita minusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on valmistunut jo tovi sitten. On sentään ollut päälläkin pari kertaa ;) Nyt mulla on täällä rojetki menossa. Saa nähdä mikä siitä tuleekaan.

   Poista
 5. Taitaa olla tekijän itsensä mielestä vain epäonnistunut. Minun mielestä tämä on aivan äärettömän tyylikäs kokonaisuus! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kiva jos olet tuota mieltä. Itse en ole ihan varma tästä lopputuloksesta. Ehkä se johtuu osin siitä, että odotin tästä tulevan vähän toisenlainen. Mutta pidettävä kuitenkin, joten ei niin huono suoritus sittenkään ;)

   Poista
 6. Hannaa komppaan; myös mun mielestä hieno ja onnistunut. Hatun nosto, että olet tuollaisen jaksanut ja osannut väkertää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Olihan siinä hommaa ja luulin helpommaksi urakaksi. Mutta jospa kokeilen seuraavaksi isommilla strasseilla.

   Poista
 7. Huippu paita ja mielettömän ihana strassikuviointi. Nostan hattua, että jaksat näpertää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kärsivällisyys on huono! Mutta jostain syystä näiden käsillä tehtävien piiperrysten kanssa mulla on lehmän hermot :D En tiedä mikä klikki siinä kohtaa tapahtuu.

   Poista