keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Mahottoman mukavat (koti)housutNo nyt ei tarvinnut ratkojankaan toimettomana laatikossa maata. Johan sainkin purkaa ja taistella, että tuli valmista. Myöskin silitysarkkipuuhat meni ihan syteen tällä kertaa. Ei mennyt tekovaihe siis ihan nappiin, mutta onhan kuulkaas aivan ihanat housut päällä! 

Inspiraatio näihin housuihin löytyi Annukan Aurinkoiset -blogista. Ja kun kävin Kestovaippakaupassa hypistelemässä joustocollegeja, joissa on ihanan pehmeäksi harjattu sisäpinta, en tarvinnut kovin pitkää myyntipuhetta, kun sekä kangas, että Onion 4029 -kaava lähti mukaan.

Ja kaava on kyllä hintansa väärtti. Tykkään noista piiloon jäävistä taskuista ja lahjemittaakin on kerrankin pitkäkoipisellekin riittävästi. Korotin vyötäröä pari cm, mutta ei olisi tarvinnut. Seuraavat teen ilman kikkailuja ja muutenkin yhtä kokoa pienemmät. Menen joka kerran halpaan näiden Onion-kaavojen kanssa, enkä usko, että mitoitus on isoa. Ompeleva ystäväni oli tilannut Saksan maalta silitysarkkeja ja pääsin osingoille niistä minäkin. Lahkeeseen laitoin randomilla hatusta vedetyt valkoiset numerot. Numeroita kiertävän ulkokehän tekeminen ja sopivan kokoiseksi/muotoiseksi saaminen eri suuntiin muotoutuvalla leivinpaperimuotilla, ei ollutkaan ihan iisi juttu ja lukuisista yrityksistä (silitysarkkia kului ja kului...) huolimatta en saanut reunaa asettumaan nätisti kuvan ympärille. Mietin, että pitäisikö paiskata päälle kenties iso metallinhohtoinen pallo ajankohtaan sopivaa superkuuta esittämään, mutta päätin sitten vain asetella loputkin vähän sinne päin ja antaa olla näin. 

Epäonnihan ei kuitenkaan loppunut siihen, vaan silittäessä toista numeroa, onnistuin irroittamaan suojakalvon irti arkista heti silityksen alkuvaiheessa ja se rullautui makkaralle kuvan pintaan. Sain sen pois, mutta arkin reunat menivät repaleiseksi ja ja ja... Ääh, ei siis ei onnistunut millään muotoa ja lopputulos on vähintäänkin outo! Opettelua siis vaativat nämä uudet tarrat.

Mutta koska housut ovat niin hurjan mukavat jalassa ja nopeat ommella, niin jaan tämän osittaisen epäonnistumisen teidän kanssanne :D

Vyötäröllä on kuminauha ja nyörikuja. Sirkkoja en alkanut virittelemään, vaan tein reiät napinläpiompeleella. Lahkeissa on Framilon-rypytykset molemmin puolin ja lahkeen suut on vain käännetty kaksinkerroin.

Valkoinen nyöri on ostettu paikallisesta kangaskaupasta.

13 kommenttia:

 1. No onpas mukavan näköiset!!!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat pöksyt! Kuvassa ei epäonnistunutta kohtaa kyllä huomaa (mutta en tiedä, onko sanonta huono ei huomaa ja viisas ei virka todenperäinen :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No ei se ihan mennyt niin kuin olisi voinut. Ei kestä lähempää tarkastelua :D Mutta oppia ikä kaikki!

   Poista
 3. Mä tarviin nyt kyllä myös tuon kaavan kun näitä Onionin verkkareita nyt kaikki hehkuttaa! Tosi hyvän näköiset ja sun mogaa ei tietenkään kukaan muu huomaa kyin sinä itse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) No, ehkä näillä sitten kehtaa torpastakin ulostautua. Voin suositella kaavaa kyllä. Myöskin sellaiset "siistimmät" ja kapeammat neuloshousut olisi talveksi kivat. Täytyy alkaa katselemaan sopivaa kangasta.

   Poista
 4. Tosi hyvännäköinen kaava! Ja varmasti ihanat päällä. Aina ei tosiaan mene hommat ihan nappiin. Minullakin on kokemusta tuosta kalvojen kanssa taistelusta. Housut on silti hienot, joten kannatti taistella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen ennen käyttänyt vain niitä Hotfixin kalvoja ja sen verran oli eroa näissä, että vaikka pienen koepalasen silitin ja se meni ok kiinni, niin jo onnistuin isomman kanssa jotain sössimään. Aina ei voi voittaa ;)

   Poista
 5. Tuo malli on tosi kiva. Saakohan kaavaa netin kautta ostettua ? Ei kyllä näy kuvassa tekemisen hankaluudet ollenkaan. Minun silmään silityskuvakin näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Ikasyr ja Kestovaippakauppa myy Onion-kaavoja. Ja kiitos! :) Oma silmähän ne kaikki virheet aina sieltä poimii, mutta kiva kuulla ettei näytä tuhoon tuomituilta.

   Poista
 6. Kivan näköiset! Kotona onkin mukava oleskella mukavissa housuissa, mutta kyllä noita minusta voisi mainiosti muuallakin pitää! :)

  VastaaPoista
 7. Tuollaiset edustuskelpoiset verkkarit pitäisi itselle saada ommeltua. Näissä kotoisissa pieruverskoissa on ihan mukava kotona liikuskella, mutta lähikaupalle ei edes kuvittele lähtevänsä. Ja voi sitä häpeän määrää jos joku sattuu ilmaantumaan ovelle yllättäen! ;)

  VastaaPoista
 8. Tosi kivat ja mukavan näköiset housut. Enkä näe mitään ongelmaa noiden numeroiden kanssa. Ne ovat hienot!

  VastaaPoista