keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Vielä on kesä!Apua! Ihan kohta on elokuu. Se tarkoittaa sitä, että ihan parin kuukauden päästä koittaa lokakuu. Ja silloin olisi tämän äidin tarkoitus palata hoitovapaalta takaisin työelämään. Viiden vuoden ajan olen saanut kotoa aitiopaikalta seurata tyttösten kasvua ja kehitystä ja nauttia tuosta ajasta heidän kanssaan. Sinä aikana sai alkunsa myös ompeluharrastus, joka on tuonut niin paljon sisältöä elämään, uusia ystäviä, ihanat facebookin ompeluryhmäläiset, bloggaamisen ja ties mitä! Ja mikä parasta, harrastusta on voinut toteuttaa kotona lasten kanssa ilman, että tarvitsisi paikalle lasten hoitajaa. Olen kiitollinen jokaisesta vuodesta, jonka olen kotona saanut viettää :)

Kohta on aika ottaa seuraava askel elämässä eteenpäin. Vähän jännittää tuo työelämään astuminen, tyttöjen päiväkodin aloittaminen ja arjen pyöritys siinä kiireessä, mutta on siitä muutkin selvinneet. Joten tulta päin! Pitkästä aikaa on taas kiva nähdä työkavereita ja jutella päivisin aikuisten juttuja. Toivottavasti ompeluillekin jää vielä aikaa, vaikka muita kiireitä elämään astuukin :)

Blogissa on ollut hiljaisinta ikinä! Helteiset päivät ne vaan vetävät ihmistä melkeinpä väkisin ulos ja aurinkoon. Ihan täysin ompelematta ei kuitenkaan ihminen pysty olemaan. Nämä saavat olla viimeiset kesävaatteet tällä erää. No, pari kesäistä kangasta itseäni ajatellen kaapissa vielä on. Ehkä ne tulee ommeltua vielä kun ei tuo ilmakaan osoita viilenemisen merkkejä.

Onion 2008 -kaavan yläosa ja alaosa pussihelma. Sillä yhdistelmällä kokeilin tehdä helteille passaavan hihattoman mekkosen. Tämä Verson Puodin Jemma-trikoo kolahti heti. Turkoosi on vain niin minun juttuni! :) Ja lapsosille Noshin kesäisestä valas-trikoosta kesämekot. Kaava oma muokkaus. Ihan perusvaatetta, jota meillä ainakin kuluu.Aurinkoista loppukesää! :)

8 kommenttia:

 1. Aivan ihania ompeluksia <3, jemmatrikoota täytys saada lisää ;) mulla vaan ei ole kuin pikkarainen siivu sitä vaihtarina tullu :(...Olen jonkun aikaa seurannut jo sinun blogia ja ihania juttuja teet. Töihin meno ei estä ompelua mutta hidastaa kyllä :D Aurinkoisia päiviä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja mukava lukea, että olet viihtynyt täällä blogissa <3 Veikkaan että ainakin alkuun sitä ompeluaikaa voi olla vaikea löytää. Kaikki ovat väsyneitä elämänmuutoksesta muutenkin. Mutta varmaan kun vauhtiin päästään, niin ehkä sitä joskus ehtii stoppaamaan koneidenkin ääreen :)

   Poista
 2. Minkä levyinen sinulla on tuo kantti noissa tyttöjen mekoissa ja ompeletko ne saumurilla vai miten? Ihanat mekot tytöillä ja sun mekkko on myös ihana ja kangas pirteä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :) Kantin leveys on 14mm. Mulla on peitetikkikoneessa nauhankääntäjä, jolla kanttaan nuo kaulukset ja hihan suut. Jos kanttaan ilman kääntäjää, niin olen yleensä ihan ompelukoneen suoraompeleella ommellut resorin kiinni oikealle puolelle, sitten kääntänyt nurjalle ja lopuksi peitetikkikoneella päälle tuo kaksoisommel. Saumurillakin sen resorin voi kiinnittää kyllä. Kanttauksesta tulee vain hiukan paksumpi ja saumuri ehkä hiukan venyttää kangasta enemmän kuin ompelukone.

   Poista
 3. Voi, miten kaunis malli sinun tunikassasi. Tykkään! :)
  Tsemppiä syksyyn! Sehän ON hässäkkää, kun pitkästä aikaa palaa työmaalle ja on mukana lasten hoitoon viemiset ja muut. Kokemuksesta tiedän. MUTTA siitä selviää, varmasti!

  VastaaPoista
 4. Tunikassa on ihana malli, sopii niin hyvin kankaan kuosiin. Kivat mekot tytöillä! Tsemppiä syksyyn, vielä on aikaa nauttia kotoilusta :).

  VastaaPoista
 5. Kaunis tuo oma tunikasi. :) Minun jemmani vielä odottelee, ajattelin säästää sen pitkähihaiskeleihin. Eikä tämä lämpö tosiaan inspiroi ompelemaan.
  Tsemppiä töihin paluuseen! Ja yritä löytää aikaa myös ompeluun, vaikka se varmasti haastavaa onkin.

  VastaaPoista