perjantai 16. toukokuuta 2014

Tuli mitä tuli. Mukavaa oli tehdessä kuitenkin.Siihen osastoon taitavat kuulua nämä lanituotokset. Olen tullut siihen tulokseen, että minulla ei tuo ompelupuoli laneilla koskaan mene ihan putkeen. Keskittyminen on sitä sun tätä ja ratkoja saa laulaa niin että terä kuumenee. Sen sijaan sielullisen ravinnon puoli on antoisaa. Ihanaa käyttää aikaa rakkaan harrastuksen parissa ja höpötellä samanhenkisten ihmisten kanssa. Ikää tulee nauramalla hamstrattua monta vuotta lisää.

Mutta sitten nämä ompelukset... Pari takuuvarmaa Hoops-paitaa ;) Vai onko sittenkään. Kaava sama, jolla olen ennenkin tehnyt. Ilmeisesti liian pienelle unohtunut tikin pituus aiheutti sen, että kääntäjällä kantatessa kaulus venyi hiukan isommaksi kuin piti. Ei se onneksi niin suuri ole, etteikö käyttää voisi.
Kun on ommellut kaksi päivää putkeen, istunut lähes taukoamatta samoilla sijoilla ilman raitista ilmaa ja noussut ylös vain hakeakseen kahvia, alkaa takki olla aika tyhjä. 

Aloitin kuitenkin ahneena tekemään vielä viime tipassa kauhealla kiireellä (virhe nro 1) sortseja. Kaava on uusimman Ottobre-lehden (3/2014) Grasshopper ja kangas mustaa joustocollegea. Olin oikestaan varma, ettei niistä tule pitoisia, eivätkä ne värinsä puolestakaan tulisi saamaan suosion osoituksia. Niinpä ne tuli ommeltua aika huitaisten. Taskujen kanteissa ompeleet ovat vain vähän sinne päin, mutta olkoot! Sortsit olivatkin saajalleen oikein mieleiset ja oman pihan hiekkalaatikolle tunkeilevat kotilot eivät huomauta, vaikka siellä joku istuukin hieman kierommissa ompeleissa. 
Toinen Hoops iki-ihanasta Hattarakekkerit-trikoosta, jota edelleen varastoissani riittää. Olen käyttänyt kerrankin jotain oikein säästeliäästi.Sortsien malli on kiva. Vyötäröllä on resori ja resorin sisällä kuminauha. Ohjeesta poiketen kanttasin taskujen ulkoreunan ja tein taskun suuhun kaitaleella vahvistuksen. 
Hattarakekkerit Viljamin Puoti, joustocollege Kestovaippakauppa, joutsen-trikoo ja roosa resori Majapuu.

16 kommenttia:

 1. Hoops vai Hups :) Mutta minun mielestä silti makeet setit! Noi shortsit on niin kivan näköiset, että jos sopii niin tulen piirtään kaavan meillekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä lähempänä tuo Hups :D Tule vaan, kyllä mä kahveet keitän :)

   Poista
 2. kivat vaatekokonaisuudet :) Ja värit sopii niin hyvin yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onkohan täällä blogissa edes mitään muita väriyhdistelmiä kuin pinkkiä ja vaaleanpunaista :D

   Poista
 3. Hattaraisen kesäiset vaatteet! Pidän näistä kanttauksista shorteissa, loppujen lopuksi pienellä saa kivasti ilmettä yksiväriseen vaatteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo sortsit on kivat. Vaikka ensin hetken joutui tuota ompeluohjetta miettimään. Helpomminkin nämä varmaan saisi kasaan kuis sitä ohjetta noudattamalla :D

   Poista
 4. Onpa ihanat vaatteet! Tuo shortsikaava lähtee heti toteutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Koita ihmeessä. Tykkään kanssa ja malli istui kivasti päälle.

   Poista
 5. Kivat paidat ja tosi kivan malliset shortsit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) No, kyllä ne käyttöön pääsee, vaikka eivät ihan täydelliset olekaan. Aina ei vissiin voi voittaa :)

   Poista