perjantai 16. toukokuuta 2014

Siiri & MyyryMihin tämä aika oikein menee? Työn ja tuskan takana, että ehdin ompelemaan, saatikka kuvia käsittelemään. Esikoinen on kasvanut vuodessa niin reippaasti, että kesävaatteista on suorastaan pula. Jostain siis tarttis aikaa ompeluun repiä. En ole teidän muidenkaan blogeissa ehtinyt viime aikoina kommentoimaan, vaikka nopeasti olen päivityksiä yrittänytkin vilkuilla.

Olin taas ihanien ompeluystävien kanssa kaksipäiväisillä laneilla ja siellä sain sentään jotain kasattua. Siirit ja Myyryt pääsivät hoitamaan kesäkolttujen virkaa. Isompi mekko on peruspaitakaavasta mekoksi tuunattu perustunika. Toisella puolella on tasku pienille aarteille.Pienemmän mekosta täytyy sanoa, että ei mennyt ihan niin kuin olettaa saattaa. Kaava on uusimman OB 3/2014 Giant Apple. Jostain syystä nuo olkapäille tulevat hihakkeet jäivät olemattoman pieniksi. Olisivatko nuo kanttaukseni liian leveät ja hiha jää siksi liikaa piiloon. Tai kenties koko hihan pala olisi voinut olla hiukan isompi. Kaavan mukaan sen kuitenkin tein. En saanut noita kädenteitä mitenkään sukkelasti kääntäjällä kantattua hihojen paksujen kanttausten takia, joten tuskin ihan heti alan tätä kaavaa uudestaan vääntämään. Tulipahan kokeiltua. 

Hihat ovat tuota samaa pallollista trikoota, kuin isomman mekon tasku, mutta eipä se tuolta juuri näy.
Viime vuonna tein tytöille nämä huivit ja muita ei paljon käyttöön kelpuutettukaan. Samalla metodilla pyöräytin Siiristä ja Myyrystä ammuille seuraajat. Niskassa on kuminauha. Kätevää laittaa päähän ilman solmimista.
Siirit ja Myyryt Paapiilta, pallotrikoo Kestovaippakaupasta ja resorit Emeli Designilta.
12 kommenttia:

 1. Upeathan nämä on myös päällä. Aika homma oli noissa hihakkeissa.... Mutta lopputulos söpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koot on just hyvät, vaikka summissa tuli mitat arvoitua. Hihoissa oli lopputulokseen nähden ihan liikaa hommaa. Ehken nyt heti samanmoisia ala vääntämään ;)

   Poista
 2. Se hiha jäi mustakin tyhmän pieneksi, kun se kiinitetään silleen musta vähän tyhmästi. Toiseen tein itse niin, että huolittelin sen reunan, josta se kiinnitetään ja sit eka kanttasin kädentien ja lopuksi vain kiinnitin kanttiin sen hihan kaksoisneulalla. Näin hihasta tuli vähän pidempi ja siitä kanttauksesta ei niin kamalan paksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa tehdessäni, että olisi ollut järkevämpää tehdä just noin niin kuin kirjoitit. Mutta näytti Ottopertissä niin kivalta ne hihakkeet, että kokeilin ohjeen mukaan tehdä ;)

   Poista
 3. Ihania ja tarpeellisia lanituotoksia! Itse en tainnut edes lukea ohjetta, vaan tein ihan oman pään mukaan, otinkohan edes kaavaa, vaan pelkän idean?
  Tuo aikapula vaivaa täälläkin. Tarvittaisiin yhtä sun toista, kankaita olisi, vaikka muille jakaa. Ensi lauantaina meilläkin lanit, saas nähdä saanko siellä mitään aikaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Just mietin, että pitäiskö sitä vaan kylmästi mennä kauppaan ja ihan ostaa jokunen kesävaate lapsille :D Mutta sitten sitä vaan kuitenkin ajattelee, että no kyllähän minä ne itse teen ja piste! Mukavia laneja! Ihanaa arjen vastapainoa jos ei muuta saa aikaiseksi :)

   Poista
 4. Söpöjä asuja :) Nuo huivit on kyllä käteviä. Pitäisipä kokeilla josko itseltä onnistuisi tuollainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kokeile ihmeessä. Nopea ja helppo tehdä.

   Poista
 5. samaa mieltä kyllä noista hihoista, vaikka leikkasin isompana, ne on silti säälittävän pienet. Oisko noihin huiveihin mahdollista saada jotain mittoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon huivin ohje on suoraan jostain blogista. Vaan kun en muista mistä. Voisinkin sen kuvan kaavasta laittaa tänne tietty kyllä :)

   Poista
 6. Onpas suloisia! Minun tarttis kanssa saada aikaiseksi muutama huivi ja juurikin nuin kuminauhalla, sitoessa menee hiukset väliin yms. yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Kumpparilliset on kyllä käteviä. Ja pienempikin saa itse päähän sen kun ei tarvitse solmujen kanssa pelata.

   Poista