lauantai 22. maaliskuuta 2014

Nälkä kasvaa syödessäJa yksi asia johtaa toiseen. Kun aloittelin ompeluharrastusta, kävi pian selväksi, ettei silloinen, marketista halvalla ostettu ompelukoneeni selvinnyt tehtävästään. Piti ostaa parempi. Sen jälkeen tuli akuutti tarve saumurille. Ja taitojen karttuessa piti ostaa vielä peitetikkikone nauhankääntäjineen. Nyt ompeluhuone pullistelee kaikkea ompeluun liittyvää tavaraa.

Ompeluinnostuksen myötä tuli ajankohtaiseksi perustaa blogi. Ja blogiin tarvitaan kuvia. Pitkään haaveena ollut järjestelmäkameran hankinta sai tuulta alleen ja sen myötä piti tietenkin ostaa objektiivia, jalustaa, salamaa, suodinta ja ties mitä. Ja käydä aiheeseen liittyvä kurssi.

Jpegit vaihtuivat raw-kuviin ja kuvathan vaativat käsittelyä. Ompelukoneeni ovat saaneet hieman hengähtää minun opetellessa Lightroom kuvankäsittely- ja arkistointiohjelman käyttöä. Olen ihan innoissani tästä jutusta kuulkaas. Raw-kuvien laatu on huimasti valmiiksi kameran käsittelemiä jpeg-kuvia parempi ja säätelymahdollisuudet ihan toista luokkaa. Parin aukon valotuksen korjaus sinne tänne onnistuu hienosti, samoin värien fiksaaminen, terävöitys ym. Täytyy sanoa, että Gimp tuntuu hieman kömpelöltä tähän verrattuna, vaikka joudun osan blogikuvien käsittelyvaiheista edelleen tekemään Gimpin puolella. 

Tässä kohtaa voimme palata otsikon lauseeseen: "Nälkä kasvaa syödessä", sekä "yksi asia johtaa toiseen". Nimittäin viimeisiään vetelevä tietokoneeni ei tietenkään jaksa pyörittää kunnolla tuota varsin raskasta kuvankäsittely-ohjelmaa. Näyttää siltä, että seuraava hankintani tulee olemaan uusi, jytkympi tietokone ja kunnon näyttö. Siihen asti joudun vielä opettelun lomassa tyytymään jpeg-kuviin.

Jotain olen saanut ommeltuakin tässä opiskelun lomassa.Facebookin Keski-Suomen ompeluelämää -ryhmän sisällä järjestettiin kuosikilpailu ja sen voitti tämä Elina Salmi-Lampilan suunnittelema SUN-kuosi. Kangas on trikoota ja sen ovat teettäneet yhteistyössä Emeli Design ja Neenuska. Päätin tehdä uusintaversion tästä viime postauksessani esittelemästäni tunikasta. Kavensin helmaa jonkin verran ja pienensin kaulusta. Nyt malli alkaa olla aika kiva ja takaakin istuu suht hyvin.
Kävi mielessä, että pitäisikö kokeilla kankaan värjäystä. Jotkut ovat onnistuneesti antaneet tälle kuosille lisäilmettä käyttämällä pesukoneessa väriaineen kanssa. Mutta en tiedä mitä väriä olisin tähän halunnut laittaa. Olen niin tylsä, että olisin kuitenkin alkanut karsastamaan lopputulosta ja tyydyin hillitympään musta-valkoiseen. Sopii minun tyyliini paremmin.
Ja tervetuloa mukaan uudet blogini seuraajat. Suunnittelen täällä edelleen teille lupaamaani arvontaa. Se pyörähtää käyntiin heti, kun saan sopivan palkinnon keksittyä :)


21 kommenttia:

 1. Heh! Kuullostaa niin tutulta touhulta tuo repertuaarin kasvaminen. Olet vain hurjan monta askelta edellä minua. Tuo digimaailma on kiehtova ja minunkin pitäisi siihen kunnolla perehtyä. Tuo kuvankäsittelyohjelma, onko se ostettavissa vai miten? Mutta onnea kaikille uusille aluevaltauksillesi, ne pitävät mielen virkeänä. Tuo kuosi on kivannäköinen vaatteessa ja toimii yksinkertaisessa mallissa.

  VastaaPoista
 2. Netistä musta sai Lightroomin testiversion hetkksi ilmaiseksi käyttöön, mutta mä en osannut sitten yhtään käyttää sitä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis on tunikasi ja kangas on tyylikäs.

  VastaaPoista
 4. Lightroomin saa 30 päiväksi ilmaiseksi koekäyttöön, mutta en taida tuota versiota ostaa nyt tähän hätään. Jos saisin koneen päivitettyä uuteen, niin käy se uudempikin versio sitten tuosta ohjelmasta.

  Ei ilman ohjeistusta auennut ohjelma mullekaan :) Hain kirjastosta ohjelman käyttöä käsittelevän kirjan ja kohta kohdalta kahlasin sen läpi ja testasin ohjelmaa. Ei se vaikea ole kun pääsee jyvälle.

  Ja kiitos, tykkään tästä kaavasta. Saattaa olla että teen joskus vielä muutamaan näitä lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai kenties ostankin tämän 4-version, koska ei ilmeisesti kovin radikaalisti eroa uusimmasta.

   Poista
 5. Voi miten kivan näköinen tunika. Just mun tyylinen! .. pitäis itekkin terästäytyä tuossa kuva asiassa..

  VastaaPoista
 6. Ihana,ihana,ihana...aivan täydellinen!! ps. blogissani on sinulle pieni tunnustus :) http://piiperopaaperopatikkajalka.blogspot.fi/2014/03/iloa-ja-hyvaa-mielta-ilosofiaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon itsellesi. Kävinkin jo blogissasi kurkistamassa :)

   Poista
 7. Mä en lämmennyt tälle kankaalle, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että tää on tosi tyylikäs! Sopii sulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuosi on aika voimakas, joten sopii mielestäni yksinkertaiseen malliin. Testasin tänään käytössä ja hyvin kulki mukana :)

   Poista
 8. Hieno lopputulos, minulla tuo kangas odottelee vielä inspiraatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä inspiraatio tuli kyllä sen enempää asiaa miettimättä. Piti saada jotain valmista nopeasti tuon kuvan käsittelypuuhan vastapainoksi. Mutta ihan kiva tuli :)

   Poista
 9. Hyvältä näyttää! Onneksi tuota värjäämätöntä on vielä reilusti - minä kun ensin leikkasin kankaasta tyttären paidan osaset ja värjäsin vasta sen jälkeen vadissa. :)

  VastaaPoista
 10. Ihana tunika! Kuvasi ovat loistavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kovasti yritän opetella kuvaushommia.

   Poista
 11. Lueskelen täällä vanhempia postauksiasi. Tämän postauksen alku huvitti niin, että laitanpa kommenttia:) Kuulostaa niiiiin minulle tällä hetkellä. Ensin piti hommata kaapit täyteen ompelutarvikkeita, kankaita, paremmat koneet ja sitten valtasin jo meidän ruokasalin ompelujutuille ym. Sitten olikin vuorossa blogin perustaminen, kamera/valokuvaushommat, kuvankäsittelyt ym..Ihan hullua, miten johonkin asiaan voi olla niin kiinnostunut ja halukas oppimaan aina vaan lisää. Mielessä pyörii koko ajan uusia ideoita ja huikeita suunnitelmia. Voi kun tämä sama tarmo olisi oikeaan työhön, johon pitäisikin palailla näillä näppäimillä kun hoitovapaa loppui..:D

  VastaaPoista
 12. Minulla tapaa käydä kanssa asiassa kuin niin, että kun johonkin hurahdan, minun pitää oppia siitä kaikki. Homma tapaa paisua aika nopeasti :D Minä olen myöskin vallannut meiltä kotoa yhden huoneen, jossa ovat ompelukoneet sekä tietokone, kamerat sun muut. Se on sellainen mun oma harrasteluola :) Itse lähdin kanssa hoitovapaalta töihin syksyllä. Mukavaa on ollut vaihteeksi käydä töissäkin. Mutta ompeluharrastukseen ei ehdi aina ihan niin paljon syventyä kuin ehtisi. Uutuuskankaita lipuu ohi silmien :D Mutta se on terapeuttista kun jotain saa valmiiksi. Tsemppiä töiden aloitukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei ehdi niin paljon syventyä kuin haluaisi. Pieni kirotusvirhe :)

   Poista