lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pipojen kokoontumisajot

Mikähän siinä on että pipojen tekeminen tahtoo jäädä aina viime tippaan. Koko talven suunnittelin tekeväni tytöille kevääksi velourpipot joillain kivoilla applikaatioilla, mutta kas, keväthän etenikin sitten ihan silmissä ja trikoopipoillakin tarkenee jo hyvin. Eli tekemättä jäivät tällä erää. Ehkä syksyksi sitten. Jotain olen kuitenkin saanut piporintamallakin aikaiseksi.


Harmaasta linnunradasta tehty pipo ja tuubihuivi ovat itselleni ja ovat jo päässeet käyttöön. Ruttupipon kaava on SK-lehdestä (3/2005) ja tuubihuivi vapaan käden leikkaus.

Toinen samaisella kaavalla itselleni tehty pipo. Kangas on mustaa velouria. Pipossa on siis poimulangalla tehty rypytys sivusaumassa. Jotenkin kutenkin sen tuosta kuvasta erottaa.

Kukan terälehdet ovat trikoota ja keskusta velouria. Ohje kukkien tekemiseen löytyy täältä.
Sydänkissasta tuli vielä tytöille kivat samistelupipot.

Nämä toivomusten mukaiset tähtipipot menivät lahjaksi. Toivottavasti ovat mieleiset.


Sitten vielä muutama pipon tekele.

   

Tähtitrikoot paikallisesta kangaskaupasta. Harmaa linnunrata-trikoo Royal-Tuotteelta, appelsiinijoustofrotee Emeli DesigniltaOmppuvelour muistaakseni Vauvauvasta ja pöllöt Lasten Taikamaasta. Muut kankaat osa kangasvarastojen tyhjennysprojektia, enkä muista enää mistä tuli ostettua.


maanantai 22. huhtikuuta 2013

Suloista SydänkissaaIhanan ystäväni, Katja Ratian suunnittelemasta ja Neenuskan ja Emeli Designin valmistuttamasta (yhteistyössä Hannan Kankaan kanssa) sydänkissatrikoosta valmistui kesäinen setti 1,5-vuotiaalleni.

Kokeilussa tällä kertaa paljon kehuttu paitakaava Hoops, OB 3/12. Näitä tulee varmasti pienin lisämuokkauksin tehtyä lisää. Kaava oli aika kapea ja vastaavasti kaula-aukko oli iso. Joten kaulusta pienensin ja hihan suiden rypytykset laitoin vain tuohon hihan päällisosaan. 
Pikkuiseen joustofroteesta ommeltuun hamoseen otin mallia 3-veen Villervallan hameesta. Koska olen (ajoittain) varsinainen hajamieli, unohdin tietenkin käydä ostamassa nyöriä. Ja koska viikonlopun yli ei pysty kauppojen aukeamista odottamaan, ompelin nyörin kissatrikoosta. Siitä tulikin oikeastaan parempi juuri näin. Suloinen sydänkissajersey siis Emeli Designilta. Joustofroteen ja resorin alkuperää en muista. Sirkkarenkaat on tilattu Ompelijanmaailmasta.

Keltaista skootteria oli jäljellä juuri ja juuri sen verran, että siitä vielä yhden Hoopsin sai.


torstai 18. huhtikuuta 2013

Wruumm, sanoo skootteri!

Tämä Royal-tuotteelta tilattu keltainen skootteri kolahti heti kun se näin. Ja otin myös samalla sitten tuota sinipohjaista. Trikoo on laadultaan aika ohutta ja näin sen heti mielessäni kesätuulessa liehuvana, vilpoisana hellemekkona. Onhan tuo sininen versio vähän poikamainen väritykseltään, mutta 1,5v ei onnekseni osaa vielä asiasta kritisoida.Mekot on tehty netin ilmaiskaavalla "Racerback dress". Tykkään tästä kaavasta. Kaula-aukkoa ja kädenteitä meinaan seuraaviin hieman pienentää. Pienemmälle tein 1-2v koossa ja isommalle 3-4v koon. Helman pituutta taisin tuohon isompaan hiukan jatkaa. Mekon kanttaukset tein interlockilla. Tuli mukavan kevyet verrattuna resorikanttauksiin.
Pienemmät leggarit on jollain omalla muokatulla kaavalla. Isommat Ropina OB 6/12. Raidallinen trikoo on Emeli Designilta. Musta interlock Hanhelista.
Pientä tänttähäärää on hyvin vaikea saada pysymään paikoillaan niin etteivät kuvat olisi ihan heilahtaneita. Muutama sovituskuva mekkoloista sentään saatiin räpsäistyä.


Sinne meni äitin ompeluroskat, huis hais!

Okei, me siivotaan.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Nauhankääntäjän testailua apinoiden keskellä


Sain vihdoinkin hankittua peitetikkikoneeseeni nauhankääntäjän. Ja jonkinlaista testiajoa piti ensin suorittaa ennen varsinaisia sunniteltuja töitä. Koska koneessa oli valmiina ruskeat langat, leikkasin ruskeaa resoria ja kaapista valikoitui työn alle kankaat joihin ruskea kantti sopii. Tulipahan käyttöä näillekin kankaille. Esikoiseni on hullaantunut mekkoihin ja leggareihin ja vaatteitahan ei naisella koskaan voi olla liikaa. Eli sen enempää miettimättä, tämmöiset niistä tuli. 

Mekot omalla kaavalla. Leggarit Ropina OB 6/12, vain lahjemittaa muokattu. Apinatrikoo on Kestovaippakaupasta, viidakkotrikoo Hamstereista ja ruskea trikoo sekä resori Emeli Designilta.

Tilasin tämän härpäkkeen Virosta Karnaluksilta. Omani on kokoa 12-42mm ja tekee nelinkertaista kanttia. Olen paperilappuviritelmällä ja hiuspompuloilla muuttanut sen tekemään kolminkertaista. Alku tämän vehkeen kanssa ei ollut kovin auvoisaa. Resoria kului laatikollinen ja roska-astia pullisteli hukkatilkuista. Mutta kun päästiin yhteisymmärrykseen, niin en luopuisi tästä enää. On niin paljon nopeampaa kuin kanttien käsin napominen. Etenkin jos on vaivatunut leikkelemään resorisuirua joka värissä valmiiksi kaappiin odottamaan. Ja parasta on se, että myös kanttauksen nurjasta puolesta tulee siisti.

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pienelle PupuselleMinä sitten tykkään tehdä näitä ihan pieniä juttuja. Kangastakaan ei paljon kulu ja lopputulokset ovat niin hellyttäviä. Tämmöinen pupu-setti lähti ystävän pienelle "Pupuselle". Mekko on ihan puhtoinen, vaikka kuvaus teki tepposet ja mekkoon heijastuu tuollainen vaalea kohta ja värit näyttävät hiukan haalistuneilta.
Mekon kaava on piirretty bodin kaavasta. Koko 56/62cm. Yläosa on vuoritettu ruskealla tähtitrikoolla. Ruskea velour taitaa olla Kestovaippakaupasta ja vihreä joustofrotee Lieblingsstückelta.Bodi on kaavalla Bert, OB 1/12. Nepit on siirretty olalle. Koko 56cm, niska-haaraa jatkoin 1cm. Tämä on bodi numero 2. Ensimmäisen tein valmiiksi ja ihmettelin että onpa se tosiaan pieni. Eihän tämä voi mahtua kenellekään. Olin sitten mennyt ajatuksissani pidentämisen sijaan lyhentämään sitä niska-haaraa. Valmiissa bodin niska-haara olikin sitten jo reilusti lyhyempi kuin 50cm kaavassa. Tekevälle sattuu...Valkoiset nepparit ovat BabyRolandin ja johan olivatkin kinkkisiä asennettavia Prymeihin verrattuna. Asennusvinkkien avulla sain sitten lopulta nämä kiinni. Koska bodi meni lahjaksi, niin laitoin haaraan Prymin nepit. Just in case!

torstai 11. huhtikuuta 2013

Vadelmia apilanlehdillä


Lisää takkeja! Noshin FB-sivuilla oli kuva takista, jossa oli vihreää raitajoustofroteeta yhdistetty pinkkiin ja siitä lähti idea tähän väri-iloitteluun. Kaava sama Be carefull out there muokkaus koossa 110cm kuin appelsiinitakissa. Pinkki väri ei oikein kunnolla toistu kuvissa. On oikeasti aivan ihana vadelma.


Takakappale on kokonaan apilavelouria. Apilavelour on ostettu Hamstereista. Vadelman värinen velour sekä resori on Kestovaippakaupasta. Velour oli muistaakseni nimellä tumma pinkki, mutta on samanvärinen kuin vadelma resori. Ovat niin herkkuja, että tilaan näitä lisää.
Samanlaiset mutta erilaisetTästä Emmi Laaksosen suunnittelemasta, ihanasta appelsiinijoustofroteesta olisi voinut tehdä vaikka mitä! Nyt siitä tuli pikkuisilleni takit. Tein ensin isomman ja ajattelin pienemmälle tehdä samanlaisen, mutta vaikkapa pinkeillä kanteilla. Koska en ollut koskaan tehnyt alavaraa (?) huppariin, niin oppimisen halu pisti tekemään sitten toisesta tyystin kantittoman version. Mutta aika samiksethan nämä näinkin ovat.

En alkanut taskujakaan tekemään kun molemmat kaavat oli ensimmäistä kertaa käytössä. Vähän tehdessä kävi mielessä että tuleeko näistä ihan kylpytakit, mutta kyllä meillä näillä ovesta ulos mennään.Isomman takin kaava on OB 4/2012, Be carefull out there 110cm muokattuna. Helmaa pidennetty ja jatkettu. Hihoja pidensin myös.


Pienempi on muokkaus kaavasta Brum Brum, OB 1/2012. Koko 86cm. Hihat pidennetty, helma myös pidennetty ja levennetty. Tässä takissa hihan kuvioiden kohdistuskin meni jo paremmin. Ensimmäisessä ikään kuin keskittyminen herpaantui ;-)

Hieman pidempi helma takissa on kiva kesällä leggarienkin kanssa pidettynä.


Appelsiinijoustis on Emeli Designista, samoin raitatrikoo. Pinkki resori Hanhelista. Oranssi jostain kaapin kätköistä.

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Sieniä sateella


Kesä on jo mielessä, vaikka ulkona tupruttava lumisade saakin sen tuntumaan kovin kovin kaukaiselta. Nämä mekkoset tuli tehtyä jo jokin aikaa sitten. Turkoosista tuli niin suosittu, että pitihän toisellekin tatteja saada.

Isompi mekoista on kokoa 110cm ja pienempi 86cm. Kaavat omia sovelluksia. Sienitrikoot ovat muistaakseni paikallisesta kangaskaupasta. Punapallollisen trikoon alkuperää en muista. Sovituskuvia näistä ei tullut otettua.