tiistai 26. marraskuuta 2013

Olipa kerran ompelulanit
Ja viime viikonloppuna järjestimme toiset. Mikäpä sen mukavampi tapa viettää viikonloppua, kuin ompelu iloisessa, samanhenkisessä porukassa. Jos ikää saa lisää nauramalla, niin sitä tuli kyllä hamstrattua runsaasti. Kiitos hirmuisesti teille kaikille mukana olleille. Palaamme asiaan samoissa merkeissä jälleen kevätpuolella. 

Aikaansaannosteni määrällä en kuitenkaan tällä kertaa pääse ylpeilemään. Nimittäin sillä välin kun muut keskittyivät ompelemaan, niin minä langoitin antaumuksella saumuriani. Kaksi vuotta iloisesti surrannut Husky-rouvani on osoittanut viime aikoina pieniä kyllästymisen merkkejä ja oikea neulalanka on katkennut hieman luvattoman usein. Laneilla menin ääneen ilmaisemaan kiinnostukseni, kenties hiukan hiljaisemmin hyrräävää palvelijaa kohtaan, ja siitäkös muovirouvani pillastui. Sen jälkeen oli turha odottaa minkäänlaista yhteistyötä. Neulalanka katkesi kolme kertaa jokaisen sauman aikana. Minä lasettelin ärräpäitä hampaitteni välistä ja huokaillen pujottelin langat uudelleen. Kun ei ollut paljon muutakaan tehtävissä...

Onneksi olin ostanut Tampereen Kädentaidot-messuilta silitettäviä glitter-arkkeja. Käytin edes osan ajastani niiden testaamiseen saumurin kanssa tuskailun sijaan. Koska olen maailman surkein piirtäjä, enkä muistanut mitään kuvia malliksi etsiä, otin aamulla lähtiessäni mukaan lasten puhallustusseille tarkoitettuja sabluunoita. Leikkelin niiden avulla simppelit kuvat tunikoihin.

Tässä siis pienemmän tyttösen tunika, joka on mustaa trikoota. Kaveriksi ompelin pallotrikoosta leggarit. Kovin on yksinkertainen setti, mutta eipä ainakaan vaivaa kuosiähky! Ja nyt vasta huomaan miten hölmö kuva, kun kädet rajautuvat poikki :D

Olipa nopeaa tuo arkkien kanssa askartelu jos applikointiin vertaa. Silittäminen on huomattavasti vähemmän aikaa vievää kuin ompelukoneella hinkuttaminen. Tosin kuvatkin ovat tässä tapauksessa maailman yksinkertaisimmat. Ehdottomasti aion joka tapauksessa kokeilla myös niitä matta-arkkeja kunhan saan aikaiseksi tilata.

Toinen mekkonen on harmaata trikoota ja siihen silittelin tuollaisen siivekkään heposen. Kaapissa odotellut salmiakkiruudullinen trikoo päätyi siis leggareiksi. Vaaleanpunainen väri ei ehkä ihan niin hyvin tuosta harmaasta erotu kuin olisin toivonut. Jatkossa olen kenties viisaampi.

Arkkien kimalteleva glitter ei oikein pääse oikeuksiinsa näissä kuvissa.
Mekkojen kaava on oma muokkaus jostain paitakaavasta. Molemmat leggarit on tehty Ottobren kaavalla Ropina (6/2012). Lahjemittaa on jatkettu, muuten muokkaamattomat.

Juuri muuta en sitten näillä laneilla valmiiksi saanutkaan, mutta pääasia onkin se, että siellä oli niiiin mukavaa <3

Harmaa ja musta trikoo, sekä musta resori Emeli Designilta, salmiakkitrikoo Hamstereista ja pallollinen trikoo Kestovaippakaupasta

10 kommenttia:

 1. oi minä tykkään, niin yksinkertaisen kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tullut siihen tulokseen, että mun on ihan turha yrittääkään tuolla laneilla mitään monimutkaisempaa tuotosta tehdä. Pieleen menee :) Mitä yksinkertaisempaa, sen parempi :)

   Poista
 2. Nämä kimallekalvot ovat kyllä ihan parhaita, varsinkin tällaiselle huonolle aplikoijalle. Nopeasti saa kivoja kuvia tai yksityiskohtia ja lopputuloskin on yleensä ollut kovasti tykätty pienten tyttöjen keskuudessa. Hienot setit olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on pääasia meilläkin, että kimaltaa ;) Kenties se applikointi-inspiraatiokin taas joskus iskee, mutta kamalan työlästä se on kalvojen kiinnittelyyn verrattuna.

   Poista
 3. Voi miten ihania vaatteita! Ja nuo kuvat on ihan huippuja! Mietin pitkään uskallanko käyttää tuon ballerinan meidän pikkuballerinalle, sillä jos näytän niin saan tehdä samanlaisen hänelle. Loistava idea muuten käyttää noita sabluunoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän pienelle ballerinalle aiheeseen passaava mekko on tehtävä! :) Mullakin on toisen ballerinan teko edessä. Kun isompi näki pienemmän mekon, niin samanlainenhan se olla pitää ;) Ja kiitos <3

   Poista
 4. Hauskaa kyllä oli ja vallan piristävää piiiiitkän ja harmaan syksyn jälkeen joten kiitos siitä. Otetaan pian uudestaan jos vaikka tehokkuus ois parempi silloin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin täällä! :D Oli kyllä oikein mukavata, kiitos itsellesi. Ja sä olitkin varmaan tehokkain tästä porukasta.

   Poista