tiistai 12. marraskuuta 2013

Kampetta kotoiluun ja talven ensimmäiset pipot
Ompeluspuuhissa on pidellyt pientä taukoa, monestakin syystä. Ja jopa se kuuluisa jumi meinasi lopulta iskeä. Siinpä tauon jälkeen on syytä aloitella ihan simppelistä kotikamppeesta. Olen myös pitkän haaveilun jälkeen hankkinut itselleni uuden lelun, järjestelmäkameran. Ja aika on mennyt sen kanssa leikkiessä ja opuksia lukiessa. 

Tilasin taannoin ebaysta uuden kantinkääntäjän ja sain väärän kokoisen. Posti toi jo ajat sitten myös sen oikean kääntäjän, mutta en ole ehtinyt sitäkään testaamaan. Näissä vaatteissa on siis tapettu niin sanotusti monta kärpästä yhdellä iskulla: Kääntäjä tuli testattua, kaapissa seisseet kankaat menivät käyttöön ja tytöt saivat perusvaatetta. Tuli niiin perussettiä, että mietin kehtaanko näitä tänne blogiin edes laittaa, mutta jäävätpähän itselle muistoksi.

Ensimmäistä tehdessä ei männyt ihan putkeen ja kanttaus kiristi jonkin verran. Pöllömekon kanssa olimme jo paremmin ystäviä, minä ja kääntäjä.

Leggarit OB:n kaavalla Ropina (6/2012).
Mekkojen kaavat omia muokkauksia. Näihin olisi käynyt ehdottomasti paremmin pinkit kanttaukset, mutta koska se resori oli tietenkin loppunut, niin tuli vaaleanpunaiset. Ei ollut näissä testikappaleissa nyt niin nokonuukaa. Mimmeille kelpaa, sehän se pääasia :)
Kangas on Emeli Designilta aikoinaan kotiutunut JNY:n Orient, josta on kaapissa odottamassa myös ihana syksyisen ruskea versio. 

Pöllötrikoo on mielestäni ihan kauhea värioksennus! Miten ikinä olen edes ostanut moista. Kangas oli jo lastattu myyntiin menevien pinoon, kunnes se sieltä löysi tiensä pienen tytön toivelistalle. Hyvä kun kelpasi. Pöllötrikoo sekä leggareiden kukkatrikoo ovat paikallisesta kangaspuodista. Vaaleanpunainen resori myös Emeliltä.

En ole pipojen ompelun ystävä alkuunkaan, mutta muutamat talvipipot olen saanut surauteltua. Päällinen on velouria ja sisällä microfleece. Tähtivelour on hamstereista, vuorin fleece yllättäin Emeliltä (onni on oma lähiökauppa) ja tupsut Paapiilta.

Tuleekohan tähtiyliannostus? Samanlaiset pipot nämäkin ja fleecevuorilla. Velour tilattu joskus muistaakseni Lieblingstückelta
Vähän jotain muutakin olen saanut ommeltua. Hetki pieni, kunhan saan blogattua :)

4 kommenttia:

 1. Eikö nää tavallisimmat oo niitä käytetyimpiä! Kauniit setit ja ihanat tähtipipot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niitä jotka menee pesuun ja päälle. Mukavuusvaatteita :)

   Poista
 2. Kauniita settejä! Vaikka olisivatkin ns. perusvaatteita, ovat ne kuitenkin uniikkeja ja täällähän niitä on kiva katsella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on kyllä totta. Yleensä ei samanlaisia kävele vastaan, vaikka omaan silmään näyttävätkin tylsän tavallisilta.

   Poista