maanantai 21. lokakuuta 2013

Salainen pakettivaihto - se valmistui sittenkin!Eräässä Facebookin ompeluryhmässä järjestettiin niin sanottu Salainen pakettivaihto. Osanottajien kesken arvottiin jokaiselle salainen ystävä, jolle tuli lähettää kangasta tai muuta ompelustarviketta. Paketin antimista oli sitten tarkoitus ommella jotain määräaikaan mennessä. Ja tuo määräaika umpeutuu huomenna! Onneksi minulla ei jäänyt mitenkään viime tippaan ;)

Minun salaiselta ystävältäni saamassani paketissa oli reilu pala Marimekon "Sade"-puuvillaa, luonnonvalkoista polvekenauhaa sekä keraaminen nappi. Kiitos salaiselle ystävälleni <3

Olen melko keltanokka, mitä puuvilloihin tulee. Meriitteinä muutamat Mekkotehtaan Riinet sekä neljä kappaletta tyynyn päällisiä. Joten lopulta voinen todeta, että tässäpä olikin haastetta kerrakseen. Piti tulla takki, kun en ole sellaista puuvillasta tehnyt. Tai kenties kassi. Tai joku sisustuskori. Tai se tyynynpäällinen. Ei tullut mitään näistä. Mietintää aiheutti myös tuo nappi, koska niitä oli vain tuo yksi. No, tällainen siitä lopulta sitten tuli. Tadaa!
Liivimekko Mekkotehtaan kaavalla Elina. Reippaasti muokattu, kavennettu ja vieläkin kenties hieman leveä. Tarkkasilmäinen huomaa kuvassa oikean jalan lahkeessa ruskean langan pätkän, ompelevan äidin kodissa kun ollaan ;) 

Tällä hetkellä vahvasti pinnalla olevat "pinkki, vaaleanpunainen ja bling bling" pistivät miettimään kaksi kertaa, että miten käy oliivinvihreän mekkosen kanssa. Siispä tyttömäisyyden lisäämiseksi applikoin etukappaleseen kissan rusetteineen. 

Jotta elämä ei kävisi tylsäksi, täytyyhän rusettia voida vaihtaa sävy sävyyn muiden vaatteiden kanssa. Miten olisi punainen?

Tai kenties vaaleanpunainen?


Ruseteissa on takapuolella neppari ja vastakappale löytyy luonnollisesti kisun kaulasta. 

Pätevätköhän puuvillalle applikointiin eri säännöt kuin joustaville. Ompelin samoilla koneen säädöillä millä tähänkin asti olen applikoinut. Jostain syystä etenkin kissan ääriviivoja applikoidessa tuo ompeleen nurjalle puolelle kuuluva lenkki on tullut ulkoreunaan kankaan oikealle puolelle. Murr! Tekee ompeleesta hieman rosoisemman näköisen. Olisi kannattanut suorittaa hieman enemmän testiajoa. No, näillä mennään.

Ja kyllä se nappikin sieltä mekosta löytyy! Alunperin suunnittelin pisara-aukkoa etukappaleelle. En kuitenkaan saanut siitä mieleistäni vinokantin kanssa (Tänk Gaad, tein harjoituskappaleen tilkulle). Ilman sitä ei mekko tietenkään mennyt päästä läpi ja taas piti miettiä. Tein sitten takakappaleelle halkion. Alla on neppari ja nappi päällä koristeena.

Pieni haasteen sääntöihin liittyvä epäonnistuminen tästä työstä löytyy, nimittäin se polvekenauha. Sitä en saanut tähän enää ympättyä, mutta eiköhän tuo paikkansa löydä jostain toisesta ompeluksesta. Myöskin kangasta jäi vielä palanen seuraavia haasteita varten.
Onpa tylsän näköinen tuo Bloggerin harmaaksi muokkaama tausta. Toivottavasti ikävä ominaisuus poistuu ja pian. 

Keltainen paita on tuunaus itselleni joskus ompelemastani liian suuresta Onion-mekosta. Kaava muokattu Creative Workshop slim. Sydäntrikoo Emeliltä, ruskea vinokantti paikallisesta kangaskaupasta. Applikoinnin velourit tilkkulootasta. Rusettien pilkullinen puuvilla tuli joskus kauan sitten kaupasta Perhonen korvanlehdellä. Ruskea-valkoraidalliset leggarit jo aikaisempaa tuotantoa. Muut postauksen paidat ja housut marketista.

Vaahtokarkkimonsteri-blogin Kirsi (Kiitos <3 )oli heittänyt minulle haasteen ja pyysi minua kertomaan mikä on minun omin, spesiaalein juttuni ompelun tai bloginpidon saralla. Hmmm.. Pitää ihan miettiä. Minulle se omin juttuni ompelun puolella on ainakin joustavat kankaat. Ja pikkutarkkuus! Se ehdottomasti. Ja sama kait pätee blogin pitämiseenkin. Pikkutarkkuus ja kuvien käsittelyn kanssa tuhraaminen. Ne on ne mun speciaalit :D

Haaste on varmaan monelle jo tuttu. Heitänpä se samassa muodossa tällä kertaa Hyvälle Ystäväiselleni, joka häärää blogin Emeli Design takana. Ollas hyvä! <3

19 kommenttia:

 1. Ihana liivari!! Tuo väri on yksi omista suosikeista... ja tuo kisunen irroitettavine/vaihdettavine rusetteineen, kertakaikkisen hieno idea!! Tykkään kokonaisuudesta kovasti paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Luulen että meillä kelta-vihreät sävyt eivät olisi ykkössuosikiksi nousseet, mutta vaihdettavilla ruseteilla tulii lisää käyttömahdollisuuksia, kun on vara yhdistää myös punaiseen ja vaaleanpunaiseen.

   Poista
 2. Hieno kissamekko! Tosi kiva idea tuo vaihdettava rusetti :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Olikin aika haaste tämä puuvilla mulle lopulta kun en osannut päättää että mitä siitä teen. Jäi itsellekin ihan hyvä fiilis kun siitä lopulta vaate syntyi :)

   Poista
 4. Mä en kestä. Ihan mahtava mekko ja todella kissamainen kissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi :) Ei kyllä tullut kissasta ihan sen näköistä kuin piti. Liian vähän applikointia viime aikoina ;)

   Poista
 5. mahtava, en uskalta meidän kissafanille edes näyttää...

  VastaaPoista
 6. Ihana mekko ja kiva idea tuossa rusetissa! Itse tein joskus pojalle bodyn, jossa rusetti oli samalla tavalla nepparilla kiinni samasta syystä. Mutta koska en heti ommellut vaihtorusetteja niin arvaa ompelinko niitä koskaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niissä aika nyhrystäminen kieltämättä. Voin kuvitella, että mulle kävisi samalla tavalla. En olisi kyllä myöhemminkään niitä saanut tehtyä jos nyt olisi jäänyt roikkumaan :)

   Poista
 7. Onpa kaunista kangasta! En ole moiseen ennen törmännytkään, tosi hyvin sopii mekkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään ennen törmännyt. Piti ihan kuuklettaa kun paketin avasin.

   Poista
 8. Ihana mekko! Tulin ilmoittelemaan, että onni on suosinut sinua Selian blogiarvonnassa ;).

  VastaaPoista
 9. todella veikeä liivari ja hei, sun kannattaa ehdottomasti ommella lisää puuvillaa! tääkin meni sen verran hyvin!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana mekko! Hyvä idea tuo vaihdettava rusetti. :)

  VastaaPoista
 11. Ihan mahtava idea tuo rusetti!!!

  VastaaPoista