tiistai 15. lokakuuta 2013

Eräs lahjaompelus
Kaapissani on ollut aikaisemmin kenties yksi selkeästi poikien kangas ja tässä on toinen. Tilasin sen varta vasten paitaa varten. Ihan kivaa vaihtelua muuten tällaiset motskarit ja traktorit prinsessajuttujen lomassa.

Tämä paita meni synttärilahjaksi jo alkusyksystä. On vain kuvat jääneet tuonne kansioon kummittelemaan. Koko on 164cm. Lahjaksi ompelemisen ongelma on aina tuo koko. Onko sopivan pitkä helma? Onko hyvä hartioista? Pidennetäänkö hihoja? Ja kun kaavatkin vaihtelevat laidasta laitaan eikä sovitusnukkea ole. Lisäksi toinen tykkää slimmimmästä ja toinen reilummasta. Myöskin olisi ihan suotavaa, että kangas osuisi olemaan edes vähän mieluinen. Tästä tuli siis todellinen testiversio ja luultavasti ainakin suunnilleen tuli sitä mitä piti. Sovituskuvat jäivät siinä synttärihulinassa ottamatta.

Pahoitteluni! Nämä kuvat ovat kauheita, lievästi sanottuna hitusen ylivalottuneita. Jonkin verran pesunukkaa tuli kankaan pintaan esipesussa, mutta näin hurjalta se ei sentään näyttänyt kuin kuvat antavat olettaa.

Kaava on muokkaus Ottobren Creatiwe Workshopin peruspaidasta. Hihoja saatoin hieman kaventaa ja pidentää. Myös helmaa jatkoin hiukan. Hihoissa on jatkopätkät punaisesta trikoosta. Hiha on siis kahdesta palasta tehty ja osat ovat kanttauksella kiinni toisissaan. Ja samasta kankaasta rintatasku ilmettä tuomaan.
Kyytiin lähti myös pari trikoopipoa, jotka unohtuivat kuvata. Toisen pipoista oli tarkoitus olla tästä samasta kuosista, mutta olin kenties kesän jäljiltä hieman ruosteessa. Kuinkas ollakkaan, piposta tuli "pienten kaventeluiden" jälkeen sopiva meidän 2-vuotiaalle :D Eihän sitä nyt aina voi onnistaa. Hieman ketutti kyllä. Se olisi sopinut niin hyvin tähän kaveriksi. Tein sitten uuden mustan pipon ja se passasi :)

Maitotytön suunnittelma Pärinä-luomujersey on Seliasta. Punainen trikoo ja resori Emeli Design.


7 kommenttia:

 1. Kelpaisi meidänkin vesselille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä :) Prätkäpipo olisi hyvin nyt joutanut teille, mutta piti nyt siitäkin tehdä joku minikoko :D

   Poista
 2. Tyylikäs pusero, hyvä väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Punainen on kyllä aina tyylikäs väri.

   Poista
 3. Selailin blogiasi ja kateeksi käy, niin vimosen päälle taidokkaita ja upeita ompelutöitä! :-)

  VastaaPoista
 4. Mä en aikaisemmin oikein lämmennyt tälle pärinälle, mutta voi vitsit miten kivasti sopiikin punaisen kanssa! Tosi kivannäköinen paita :)

  VastaaPoista