torstai 12. syyskuuta 2013

Siili tuli taloonMajapuun siilit. Pakko saada! Itkin krokotiilin kyyneleitä kun oranssi siilitrikoo meni sivu suun. Nyt kärkyin sormi päivitysnappulalla kun nämä siilit tulivat kauppaan. Siileistä ompelin tytöille mekot hyväksi havaitulla ja pidempihelmaiseksi muokatulla Hoops-kaavalla (OB 3/2012). Hihat eivät ole tuplat, vaan jatketut. Tykkään näistä. Ovat ihan huiput. Ja nauhankääntäjän kanssa tehty kanttaus on niin siisti, että kelpaa kurkistaa kanttauksen allekin.Mekkojen kaveriksi tein lopusta kankaasta vielä pipot. Ihanat tupsut on tilattu Paapiilta. Heti kuvien ottamisen jälkeen tuli asianomistajilta tuomio, että tupsut on vaihdettava pinkkeihin. Ja äiti vaihtoi.
Pienemmältä neidiltä puuttuivat ruskeat leggarit. Pikasurautuksena siis sellaiset Emeli Designilta ostetusta joustocollegesta. Kaava Ottbren Ropina (6/2012).
Minun päähäni ei istu mitkään pipot, mutta pääni palelee samaan tapaan kuin paremmin muotoutuneet kallotkin. Harmaasta siilitrikoosta ompelin itselleni pipon ja tuubikaulurin syksyksi.
15 kommenttia:

 1. Aivan ihania vaatteita olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Syksyn perusvaateurakka on aloitettu.

   Poista
 2. Ehkä ihanimmat pitkään aikaan!!! Ihanan muokkauksen oot tehny Hoopsista! Eilen just kirjaston lehdestä kopioin kaikki koot ja arkistoin kaavat.. Ehkä nyt on pakko tehdä kaappiin odottamaan yks siilinen kokoa 92 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On kyllä yksi parhaimmista kaavoista tuo Hoops.

   Poista
 3. Upeat setit ja ihanat värit näissä kankaissa. Meillä siilit vielä istuksivat kangashyllyssä, mutta nämä kuvat innostavat ompelemaan ne vaatteiksi.

  VastaaPoista
 4. Pitäisköhän munkin kaivaa Hoopsit esiin ;) Mekot oli livenä vielä nätimmät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiva ihmeessä. Kiva kaava :)
   Joskus ei nuo kuvattavat ole oikein yhteistyöhön innokkaita, niin kuin tässäkin kävi. Kuvat ei ole kyllä parhaita mahdollisia minustakaan.

   Poista
 5. Voi mitä ihanuuksia olet taas tehnyt!

  VastaaPoista
 6. No sinä oot anakin ehtiny ommella perusvaatetta :), itellä tuo urakka ois eessä...pojat tarvitsisivat kalsareita, tytöt leggareita ja paitoja jne...kunpa aikaa oisikin tehä kaikkea :)

  VastaaPoista
 7. Sepä se kun ei tahdo aika riittää. Mullakin olisi vielä perusvaatteen ompelua edessä, mutta kiva välillä tehdä jotain muuta. Vaikkapa jotain itselle :)

  VastaaPoista
 8. Hei, miten olet jatkanut näihin hihat? Saisinko ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan! :) Taisin ensin hieman rypyttää tuota lyhyen hihan reunaa, niin kuin Hoops-kaavassa ohjeistetaan. Sitten leikkasin hihan alaosan mallisen palan valkoisesta kankaasta, laitoin ne nurjat puolet vastakkain tuon lyhyen hihan alareunan kanssa. Ja sitten kanttasin nauhankääntäjän kanssa siitä päältä ne yhteen. Eli se kantti pitää ne kappaleet toisissaan kiinni. Ymmärsitköhän tästä mun sepostuksesta mitään?

   Poista
  2. http://hanna-naa.blogspot.fi/2013/07/pienelle-junailijalle-lannen-nopeimmat.html

   Tuolla on ohje :)

   Poista