sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pertsa-perusvaatetta syksyyn.


Täältä sitä tulee! Perus-settiä epämääräisessä järjestyksessä. Kaapeissa on vielä hiukan tilaa tavan pöksyille, paidoille sun muille. Samalla testasin myös uutta ebaysta tilaamaani nauhankääntäjää. Tunnetusti ostokseni eivät koskaan ota kertalaakista onnistuakseen (josta taisin jo kerran mainitakin esimerkkejä täällä), eikä mennyt putkeen tämäkään ostos.

Tilasin kääntäjän samasta linkistä, josta monet muutkin facebookin ompelevat kanssasisaret ovat omansa tilanneet. Minulle posti tietenkin toi tajuttoman suurikokoisen järkäleen, joka hädin tuskin mahtui paikoilleen. Kyllä sen kääntäjäksi tunnistaa, mutta verrattuna Janomen omaan kääntäjään, joka minulla oli entuudestaan, ero on huima. Eli se ei todellakaan ole se kääntäjä minkä tilasin.

Virittelin sen kuitenkin paikoilleen ja hyvin se toimii kun vaan jaksaa koko laitoksen aina purkaa asennus- ja poistotilanteessa. Laitoin kuitenkin sähköpostia rapakon taakse ja mainitsin ettei nyt tainnut mennä ihan jemptisti tämä homma. Siellä ystävällinen kaveri pyysi kirjaimellisesti viskaamaan viemäriin koko härvelin ja lupasi postittaa välittömästi uuden. Sitä odotellessa ajelen tällä jättiläisellä. Kiitos vain Sam ja Los Angeles hyvästä palvelusta :)  Katsokaapa vain, minun tuurillani asia ratkeaa totutusti niin, että lopulta tykkään kuitenkin mieluummin huruuttaa tällä niinsanotusti väärällä vehkeellä ja se alunperinkin tilaamani ei olekaan yhtä hyvä ;)

Tämä uusi kääntäjä siis tekee hieman leveämpää kanttia kuin aikaisempi kääntäjäni. Ja nyt huomaan tätä kuvaa katsoessani, että kokolappu on väärä :D Neljä-veeni ei ole kokoa 86/92. Sattuuhan sitä. 

Akuuttiin tarpeeseen esikoiselleni tunika hänen itse valitsemaan kankaasta. Puputrikoo on JNY:n. Seuraksi parit leggarit.

Leggarien kaava on hyväksi todettu Ottobren Ropina (6/2012). Lahjemittaa jatkettu, muuten muokkaamaton. Tunikan kaava oma.

Sitten setit JNY:n uudesta siilitrikoosta ja raidasta. Nämä ovat ensimmäiset kokeilut uudella kääntäjällä ja ei mennyt vielä putkeen. Resori oli liian paksua ja jälki sen mukaista. Kokeilin myös tehdä nuo neppien alle tulevat kanttaukset ilman tukikangasta ja sekin oli virhe. Vaikka nepparit toimisivatkin kantissa ilman tuota tukea, niin kääntäjä kiristää kanttia hieman joka tapauksessa. Ei tullut hyvät, mutta tulihan testattua. 


Halusin tehdä hieman hillitymmät väriyhdistelmät näihin ja valitsin kanttauksiin kaapin pohjalta oliviin värisen resorin. Alkoi kuitenkin ilmeisesti näyttää hieman poikien vaatteilta ja esikoiseni loi suuntaani epäileviä katseita. Lisäsin punaiset nepparit sekä punaisen ompeleen helmaan ja 4-v nyökkäsi hyväksyvästi. Alkoi kelpaamaan :) Paita on Ottobren Creative Workshopin slimmillä kaavalla tehty. Lisäsin vain tuon nepparilistan.
Punaiset velourhousut ovat tutut Saimit (OB 1/2009). Vyötäröllä on kuminauha sekä interlockista tehty nyöri. Lahkeissa on myös kuminauhat.
Pienemmälle tytölle siileistä raglantunika sekä raitaleggarit. Tunikan kaava oma ja leggarien Ropina. Raglansauman kanttauksessa punaiset nepparit. Kokolaputkin unohtuivat kiireessä. Taas taistelin hampaat irvessä noiden BabyRolandin neppareiden kanssa. Kyllä minä niin hattua nostan Prymin kapineille :)


JNY:n trikoot Emeli Designilta, samoin punainen resori. Oliivin värinen resori on Majapuulta. Sininen kukallinen trikoo paikallisesta kangaskaupasta. Sirkat Ompelijanmaailmasta. Velour muistaakseni Kestovaippakaupasta ja nyörin ruskea interlock Hanhelista.

Blogini lukijat, käykäähän osallistumassa arvontaan täällä!

9 kommenttia:

 1. Ompahan kauniita "perusvaatteita" teillä :) tykkään ihan jok´ikisestä! Tykästyin jotenkin kovin tuohon pupu-kuosiin, hyvät värit yhdistellä monen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kivoilla kuoseilla saa paljon aikaiseksi. Pupuun käy kyllä monet värit. Viimeksi taisi olla punaisten housujen kanssa ja se kävin hyvin kanssa.

   Poista
 2. No onpas kätevää, kun noin osaa itse tehdä, saa kyllä hienoja vaatteita!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania vaatteita ja kauniit väriyhdistelmät. Yritin tiirailla miten olitkaan toteuttanut tuon neppilistan tuossa pidassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ehkä helpoin neppilista minkä tiedän. Jopa minä osaan :) Sen ohje oli jossain ruotsalaisessa blogissa, kun vaan muistaisin että missä.

   Yksinkertaisuudessaan leikkaan vain paitaan halkion. Yleensä (ja jatkossa) laitan tukikangasta halkion molemmille puolille. Ja sitten vaan kantataan koko kaulus. Tuo halkio tavallaan oikaistaan suoraksi ja ommellaan kanttaus siitä kylmästi yli vaan. Sitten se valmis kanttaus laitetaan päällekkäin ja ommellaan alareunasta kiinni. Äh, ei kyllä ymmärrä tästä kukaan mitään :D Näissä sienimekoissa on sama neppilista. Katsopas noita:

   http://marakantti.blogspot.fi/2013/04/sienia-sateella.html

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Upeita perusvaatteita ja miten siistiä jälkeä!

  VastaaPoista