lauantai 7. syyskuuta 2013

Harmaata syksyyn
Se tunne, kun olet melkein valmis. Ajattelet, että minähän onnistuin. Tästähän tuli oikeastaan ihana. Ja sitten... Eeeeiii! Siinä on kunnon ompeluvirhe! Suoranainen huolimattomuusmoka. Ja perään koko ruumillisen olemuksen yli pyyhkäisevä tuskan hiki: Voiko sen korjata? Näin kävi tämän mekon kanssa. Ja ei, sitä ei tällä kertaa voinut korjata. Ainakaan helposti. 

Kaavakokeilussa vihdoinkin Onion 2035 pienillä muokkauksilla. Tein etukappaaleen yhdestä palasta. Myös helmaa jouduin reilulla kädellä kaventamaan. Muutoin aika kivan oloinen kaava. 

Ihana harmaa trikoo on Royal-TuotteeltaVäri on livenä aivan ihana harmaa. Sellainen savun, tai armeijan harmaa. Kuvissa väri hieman haalistuu ja taittuu siniseen. Kankaan ollessa yksivärinen, piti alkaa säveltämään siihen jotain. Hihoissa on rypytykset, joihin idea on röyhkeästi varastettu Kotikolon Oivallukset -blogin leggareista. Saumurin diffillä rypyttely ei jostain syystä lahjakkaasti onnistunut, joten rypytykset on tehty tässä tehtaassa Framilonilla.

Kangasta jäi vielä juuri ja juuri kaulukseen riittävä pala. Kauluksessa on myös rypytys, mutta siihen ei sitten kangas täysin enää riittänytkään. Hieman pidempi soiro olisi saanut olla. Niskasaumassa on Marakantin ompelumerkki.

Kauluksessa on interlocista tehnyt nyörit. Jos olisin alunperin lähtenyt tekemään piippukaulusmekkoa, olisin varmaan pienentänyt tuota kaulusta. Mutta tämä on nyt sellainen oikea luovuuden (tai sen puutteen) kukkanen, joka vain kehittyi samalla sitä mukaa kuin valmistui. 
Ja sitten siihen mokaan, joka ei kovin hyvin tässäkään kuvassa erotu. Kun pujotin nyörejä valmiiseen mekkoon, vasta silloin osuivat silmäni tuohon kauluksen rypytettyyn kaitaleeseen. Se nimittäin on väärinpäin. Nurja puoli ylöspäin. Voi itku! Sen siitä saa, kun kiireessä, kahden lapsen pyöriessä jaloissa, alkaa loistamaan ompelukoneen ääressä.

Ratkoja kädessä harkitsin vakavasti purkamista, mutta luovuin lopulta ajatuksesta. Olisin joutunut vetämään kauluksen aivan atomeiksi. Kun ei kangasta ollut enää kuin yhden kaaritaskun verran, olisin joutunut purkamaan saumurilla yliajetut Framilonitkin, ompelemaan samaan soiroon uudet Framilonit. Sitten soiro luultavasti olisi kaventunut ja ... Kyllä ottaa kuuppaan tämä kämmi! No, yksivärinen kangas antaa onneksi aika hyvin anteeksi tämän tyyppiset vihreet eikä Olli Ompelematon ehkä edes huomaa ;) Lopputulos on kuitenkin oikein mieluinen. Kyllä tämä käyttöön pääsee :)


38 kommenttia:

 1. Aivan upea matkinta :) Ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeasta en tiedä, mutta matkinta joka tapauksessa :D

   Poista
 2. Oi oi! Tämä on upea! Ihanan värinen harmaa ja mainio tuo kaulus, vau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on luonnossa vielä parempi kuin kuvissa. Olisi pitänyt vielä yrittää muokkailla tuota kuvien sävyä.

   Poista
 3. Tosi kaunis mekko. Ja nurja puoli tuossa kohdassahan voisi olla ihan tarkoituksella tehty, joskin kaikki blogisi lukijat nyt tietävät, ettei se ollut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei se tosiaan näytä mitenkään hölmöltä vaikka nurinpäin onkin. Voisi ihan hyvin olla suunniteltu. Vielä jos olisi nuo hihojen suikaleetkin väärin päin, niin olisi vielä parempi :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitokset :)Vaikeuksien kautta voittoon, vai miten se meni ;)

   Poista
 5. Tämä on hieno! Olen jo pitkään pohtinut millaisen kauluksen haluaisin huppareihini, kun ihan normaalia piippukaulusta en osaa käyttää. Nyörillinen on ollut pohdinnassa, samoin pystysuoraan rypytetty, mjutta tässähän on taas yks potentiaalinen vaihtoehto! Upea! ja vitsi miten kaunista toi trikoo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka :) Itselleni tuli kanssa visio, että voisi kokeilla takkiin tällaista kaulusta. Joustocollegena voisi toimia.

   Poista
 6. Upee on, eikä toi että kangas on tossa kohtaa väärinpäin haittaa ollenkaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei minuakaan se enää haittaa, kun alkujärkytyksestä selvisin :D

   Poista
 7. Ihan mahtava! Sopii sulle kuin tehty ;) Haluu kans! :)

  VastaaPoista
 8. Se on HIAAAAAANO! :) Mullekkin kelpais tommonen. Mista saatais tekija? ;) Taidot vois olla hieman koetuksella ja jalki sen mukaisita. HEH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Tämä on loppujen lopuksi aika helppo tehdä. Framilonilla rypytettyjä suikaleita vaan siellä täällä :)

   Poista
 9. Todella upea mekko. Tyylikäs, "aikuismainen" ja silti leikkisä. Kaulus on uskomattoman hieno. Mua on alkanut ahistaa kaikki kuosikankaat, joita on tullut hankittua kämppä täyteen. Mut ennen ei saa ostaa uusia yksvärisiä kun niistä ees suurin osa on ommeltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yllättävää kyllä, kuinka pienillä jutuilla saa perusompelukseen paljon ilmettä, vaikka kangas on näinkin simppeli. Lopputulos on minustakin ihana!

   Poista
 10. Hienoja yksityiskohtia koko mekko pullollaan ja mahtava kangas. Ja ainahan voi ajatella, että kontrastia olla pitää ja kauluksen pitikin olla näin päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits :)Kangas on ihana. Tekisi mieli lisää tilata. Ei se moka tuossa niin enää sureta, mutta sillä hetkellä kun huomasin,ei naurattanut. Jos joku ihmettelee kyseistä yksityiskohtaa, voin sanoa että "tämmösen mie halusinkii!" ;)

   Poista
 11. Voi miten ihana mekko kaiken kaikkiaan

  VastaaPoista
 12. Upea mekko! Ja voihan se moka olla tarkoituksella tehty yksityiskohta! Niitä riittää mekossa muutenkin hienosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihanan kannustavia sanoja jälleen. Näin se on ajateltava :) Vain toinen ompelusisko voi tietää, mitä virheen tehnyt ompelukoneen käyttäjä sisällänsä tuntee ;D

   Poista
 13. Komppaan edellisiä: aivan upea mekko!

  VastaaPoista
 14. aivan ihana, ja nuo rypytykset <3 !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tykkään myös. Oli onnistunut kokeilu tämä.

   Poista
 15. Täydellinen. Olet hurjan taitava ompeluja ja upeasti otettu idea käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt mä kyllä jo punastun. Kiitos pikkupippuri <3

   Poista
 16. Tää on ihan mahtava! Tooosi upea!

  VastaaPoista
 17. Niin Kaunis!
  Ihanat nuot hihan ja kauluksen rypytykset
  ja kivasti sait niillä ilmettä tunikaan.

  VastaaPoista
 18. Aivan ihana ja mun mielestä teit oikein kun et ratkonut vaikka vissinä harmittaakin et meni nurinpäin mutta on kyll aivan huippu ihana mekko ja tuota harmaatatrikoota on saatava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Ei ole vielä kukaan huomannut että se on nurinpäin :D

   Poista