lauantai 6. heinäkuuta 2013

Onerva
Ihanaa kun on kesä! On lomaa ja aikaa tehdä mitä vain. Rentoa lekottelua auringossa, uimista ja kilokaupalla jäätelöä. Kellot ja kännykät saa viskaista nurkkaan ja nukkua puolille päiville. Voi reissata pitkin maita ja mantuja ja miettiä että miten saisi aikansa kulumaan.

Ja pöh! Siellä odottavat pihatyöt alkajaansa. Rikkaruohot kutsuvat nyppimään, pitäisi rakentaa lapsille uusi hiekkalaatikko, maalata sokkeli, siivota varasto jne. Lista on loputon. Ja ihan kivahan se olisi jonnekin väliin mahduttaa joku kesälomareissukin lasten kanssa, mökillä oleskelusta puhumattakaan. Kuka keksi kuukauden mittaiset kesälomat? Aivan liian lyhyt aika työstä irroittautumiseen. 

Minunhan on tällä hetkellä oikeastaan turha valittaa, koska olen kotona lasten kanssa jo viidettä kesää peräkkäin. Mutta ahdistaa silti. Seuraava kesä tulee olemaan viimeinen kotona vietetty kesä ja paluu sorvin ääreen häämöttää. Myöskin mieheni loma kestää vain sen kuukauden päivät (tänäkin kesänä) ja se synnyttää jonkinasteisen kiireen tunteen. Jospa sitä ihminen joskus oppisi ottamaan edes osan aikaa lomastaan täysin loman kannalta ja jättäisi turhan suorittamisen. 

Mutta ompelemisesta en luovu! Sitä on tehtävä, oli lomaa tai ei. Tämä Sampsukasta tilattu, aivan ihastuttava Onerva-joustofrotee oli yksi kevään "Pakko saada" -kankaista. Niitä harvemmin onneksi on... Hih! ;D Olisin halunnut tästä jotain itselleni, mutta jotenkin tuo joustis ei vaan ole mun juttu. Lopulta ompelin tytöille samistelumekot. Liivimekot menevät nyt kesän lämipimillä pelkiltään ja syksymmällä käyttöä voi jatkaa paidan kanssa.

Kaavat ovat omia muokkauksia ja pikku fiksausta vaativat edelleen. Harmittaa kun isompi mekoista olisi saanut olla pidempi. Kasvun varaa ei ole juurikaan. Helman pituutta mallatessa oli tytöllä mahdoton meno päällä. Heilui ja hyppi sinne tänne ja vähän hutiin se helman pituuden arvio lopulta siinä tohinassa meni. Tein samoilla kaavoilla mekkoja kevättalvella, mutta ilmeisesti jokin pituuskasvupyräys on tullut kevään aikana. Oi miksi en tarkistanut mittaa jo valmiista vaatteista? Järki hoi älä jätä!Syksyä ajatellen... Mekkojen alla pidettäviksi tein peruspaidat Ottobren Creative Workshop -kaavoilla. Pallollinen trikoo on paikallisesta kangaspuodista. Liivimekkojen valkoiset nepparit ovat toisesta paikallisesta. Oliivi resori on muuten Majapuulta ja oranssi resori Emeli Designilta.
Tässä pari paitaa, jotka menivät lahjaksi. Ovat ilmeisesti päässeet jo käyttöönkin. Kuvan laatu on surkea. On napsaistu huonossa valaistuksessa yömyöhään, koska paidoilla oli kiire pakettiin. Kalastaja-trikoo on Rouva Pehemiältä ja pöllöt taas kerran sieltä ekana mainitusta paikallispuodista :) Pinkki resori Hannan Kankaasta


Olen taas saanut blogiini uusia jäseniä. Tuntuu oikein mukavalta. Tervetuloa lämpimästi mukaan uudet lukijat :)

5 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia! Kyllä tyttöjen kelpaa!

  VastaaPoista
 2. Hyvin sopivat yhteen mekkoset ja keltaiset paidata :) Suloisia vaatteita kaikki!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Tuli ihan pirtsakat liivarit typyille.

   Poista