maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kauniita unia mummo-kulta
Elät laulussa lintujen,
hyväilyssä tuulen, tuoksussa kukkien,
kastepisaroina usvaisen aamun.
Taivaan kirkkaimpana tähtenä
meitä siunaten, ohjaten, yhdistäen,
osana meitä, osana elämäämme.


Rakas mummoni nukkui pois. Lähtö tuli vähän yllättäin, vaikka hän pitkän matkan maan päällä olikin jo ehtinyt taivaltaa. Miten vaikeaa läheisestä ihmisestä onkaan luopua. Sydän olisi halunnut pitää hänet ikuisesti täällä, tietäen ettei se kuitenkaan ole mahdollista. Mummollani oli kultainen sydän ja lämmin syli. Kiitos mummo rakkaudestasi ja huolenpidostasi!
Enkelit valkoiset taivaassa tuolla, pitäkää mummosta hyvää huolta.
Yhtenä yönä valvoessani sain ajatuksen. Tytöt tarvitsivat vaatteet mummon hautajaisiin. Mielessäni käväisivät monet mekot ja hameet, joita mummo minun lapsuudessani ja nuoruudessani käytti. Päätin tehdä tyttöjen vaatteet käyttäen ainakin osittain jotain mummon kankaita tai vaatteita. Etsiessäni noita aarteita, oli valitettavasti aika tehnyt tehtävänsä, eikä muistikuviini piirtyneitä vaatteita enää löytynyt. 

En halunnut luovuttaa, koska mielesti ajatus kankaiden kierrätyksestä oli tässä tapauksessa niin kaunis. Lopulta ainoa potentiaalinen kangas, jota mekoksi tähän tilaisuuteen kuvitella saattoi, oli mummon violettikukallinen, puuvillainen pöytäliina. Koska en tässä mitään menettänyt ja vaatteet saisi tarvittaessa kaupastakin, päätin yrittää antaa pöytäliinalle uuden elämän.

Aikaa ei ollut liikaa, joten en alkanut kokeilemaan uusia kaavoja, vaan valitsin viime aikoina jo (turhankin) tutuksi tulleen Mekkotehtaan Riinen. Isompi mekoista olisi voinut olla hitusen pidempi, ehkä.

Mekon yläosa on paikallisesta kangaskaupasta ostettua valkoista viskoosipellavaa. Ja reunassa on violetti koristenauha. 

Toisesta paikallisesta hankitut sydännapit on toimineet jo monessa mekossa. Tällä kertaa violetit. En ehtinyt valokuvia juurikaan itse ottamaan, mutta tässä pari kuvaa tytöistä mekoissaan mummon siunaustilaisuudessa. Huomatkaa käsilaukku! ;)Päivä osui olemaan aurinkoinen ja helteinen. Mekot olivat juuri sopivan kesäiset ja vilpoiset.
10 kommenttia:

 1. Näistä tuli raikkaat :) Ja ajatus oli niin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän näistä tosiaan tullut alkuunkaan sellaiset, mitä ensin mielessäni suunnittelin. Mutta ajatus oli minustakin ihana ja lopputuloskin ihan kaunis ja kesäinen. Mummo piti sinisestä väristä ja sinisistä kukista. Veikkaan että hän olisi tykännyt näistä mekoistakin. Hän kun oli aikoinaan kova ompelemaan. Barbeillani oli mummon tekemät pikkuruiset alusvaatteetkin pitseineen ja neppareineen. Ne odottelevat tuolla pääsyä pikku-neitien leikkeihin :)


   Poista
 2. Lämmin osanotto <3
  Ihana ajatus ihanien mekkojen takana.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniit mekot ja suloinen kirjoitus. Osanottoni.

  VastaaPoista