perjantai 14. kesäkuuta 2013

Vaaleanpunaisia unelmia...
Kesä tuo tullessaan monenlaisia juhlia, joihin tarvitaan vähän parempaa vaatetta. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja astuin oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Minä nimittäin pelkään puuvillaa! :D Olen ommellut puuvillasta viisi kappaletta tyynynpäällisiä, ehkä kymmenen vuotta sitten. Siihen ne ompelukset sitten jäävätkin. Joustavat kankaat ovat minulle mieleisempiä ja niiden kanssa olen tullut tutuksi.

Ostin Mekkotehdas-kirjan heti kun se ilmestyi. Kuvat olivat niin valloittavia, että uskoin ompelevani kaikki mallit läpi heti. Kankaatkin tuli ostettua jo silloin varastoon, mutta homma vain jäi ja jäi.

Ensimmäinen tekeleeni on malliltaan Riine. Kokopähkäilyn jälkeen päädyin tekemään koon 110/116 ja aivan liian isohan tästä tuli. No parempi iso kuin pieni. Meneehän tämä ehkä sitten ensi kesänä. Tämän kesän juhliin tästä ei nyt kyllä vaatetta saatu, mutta nyt kun olen päässyt alkuun puuvillan kanssa, niin voin tehdä toisen mekon, kokoa pienemmän. Kun ei se nyt niin vaikeaa ollutkaan!Kankaat on ostettu ihanasta Perhonen korvanlehdellä -nettikaupasta. Selkäpuolella olevat sydännapit ovat paikallisesta putiikista.

Ja sovituskuvia, vaikka hieman iso mekko onkin. Aivan ihana mekko tästä mielestäni tuli ja taidan rohkaista itseni tekemään näitä unelmia lisää :)
12 kommenttia:

 1. Minen ymmärrä tuon kirjan mitoituksia. Miksi pitää olla kaksi kokoa liian isoja kaikki? Ketä se palvelee, että pitää arpoa oikeaa kokoa ja aina menee pieleen? No, joka tapauksessa kivoja malleja on siinä ja kauniin oot tehnyt sinäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ärsyttävää kun aina ensimmäisestä tulee ns. koekappale. Ja ilmeisesti koot vaihtelevat vielä malleittainkin. Kaupasta voi valita sopivan vaatteen kokolapusta huolimatta, mutta ommellessa ne kankaat on sitten käytetty. No, onneksi on tosiaan iso. Menee joskus sitten kuitenkin. Ja kiitos :)

   Poista
  2. Äsken kun plarasin tuota kirjaa, niin huomasin että onhan siellä tosiaan mittataulukko eri kokoihin. Ja sen mukaan pienempi koko olisi kyllä riittänyt. Jatkossa viisaampi ;-)

   Poista
 2. Aivan ihana! Sama kangas odottaa täälläkin leikattuna :-) Nyt uutta vaan heti tulille ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Tämä on kyllä makee tämä kirsikka. Nyt tuli vähän himo ostella näitä puuvilloja lisää ;D

   Poista
 3. Siis aiva ihanan herkullinen mekko! Turhaan olet pelännyt puuvillaa! :)

  VastaaPoista
 4. on aivan ihana mekko eikä siinä ole mitään, joka riitelisi keskenään. Todella hurmaava mekko kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon :) Tykkään itsekin lopputuloksesta, vaikka tuo koko kyllä harmittaa. No, uutta putkeen! :)

  VastaaPoista
 6. Täydellinen herkkumekko. Aivan mielettömän ihanasti sopii malli ja kangas yhteen. Upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästä tuli onnekseen oikein kiva. Olisin ehkä taas laittanut Mekkotehdas-kirjasen laatikkoon lepäämään jos olisi onnistunut oikein oikein epä ;)

   Poista