maanantai 3. kesäkuuta 2013

Takkini mun!Aurinko porottaa ja +29 astetta on lämpömittarissa, mutta minä haikailen takin perään. Ei tätä hellettä kuitenkaan kauan kestä. Kohta alkaa se normaali Suomen suvi ja takkia taas tarvitaan sadepäiviä lämmittämään.

Tämä on siis koekappale tulevia takkiompeluksiani varten. Kaavakokeilussa Saturday Chilling (OB 5/2011) En uskaltanut parempia kankaitani tähän silputa, ennen kuin testasin kaavan. Ja pienin muokkauksin ehkäpä uskallan alkaa tekemään sitä varsinaista The Takkia.

Kangas on Lieblingstückelta joskus kauan sitten tilattua turkoosia joustofroteeta. Taskujen raitafrotee Pehemiältä. Kaulus on resoria ja vetoketjun alavarat mustaa joustista. En muista mistä aikanaan ostin.


Niskasauma on piilossa samettinauhan alla. Ja se nauhapa olikin haasteellinen laitettava. Oli vaikea saada nauha kohdistettua sauman päälle niin, etteivät ompeleet kiemurtelisi sitten oikealla puolella vaikka sauma nurjalta siististi peitossa olisikin. Harsin nauhan ensin käsin kiinni, mutta silti piti säätää ja korjata. Jos jollain on tähän antaa vinkki, niin mielelläni otan vastaan.


Suorat niminauhanikin löysivät vihdoin perille. Ja olen kyllä niin iloinen niistä :) Tästä takista tuli oikeastaan tosi kiva. Varmasti tulee pidettyä. Hihaan tein vielä tähtiapplikaation velourista.

Edit. Alkuperäisessä kaavassa takkiin kuuluu huppu. Jätin sen pois ja vaihdoin pystykauluksen.
13 kommenttia:

 1. Hirmuisen kivan näköinen takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hepuli :) Tykkään itsekin lopputuloksesta, vaikka ryhdyin hommaan vähän sillä ajatuksella että sama se mille se näyttää. Kunhan kaavan testaan ;)

   Poista
 2. Siitä tuli ihana! Ja etsiskelin juuri itselle vastaavaa kaavaa, joten kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Vetelitkö muuten tuon kauluksen ihan summan mutikassa poikki vai mittailitko jollain tavalla? Kun alkuperäisessä on näköjään huppu, josta en minäkään oikein välittäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäs muuten olikin huppu! Olen piirtänyt tämän kaavan jemmaan joskus aikoja sitten. Olen jättänyt sen hupun piirtämättä. Ei mitään käsitystä miten tuo kaulus pitäisi oikeaoppisesti mitoittaa :D Aika summissa leikkelin tuon resorin. Tein kutakuinkin samanlevyisenä kuin kauluskin mutta seuraavaan voisin ehkä hiukan tuota kaula-aukkoa pienentää.

   Niin ja Kiitos :)

   Poista
 4. Todella upea takki! Tuo nauhan ompelu tuottaa mullekki päänvaivaa mutta harsimalla yleensä paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Tuo harsiminen auttoi hyvin siihen, ettei kangas alla venynyt. Vielä kun se kohdistaminen kävisi helpommin.

   Poista
 5. Siististi olet saanut niskanauhan ommeltua. Hieno takki! Mun varmaan tarvis pikkuhiljaa ruveta tällaista itselle tekemään. Suunnitelmissa on ollut siitä asti kun tuo lehti tuli, kankaatkin odotelleet jo yli vuoden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kauan se kaava ehti täälläkin odottelemaan ennen toteutusta. Ja vielä olisi monta kaavaa siellä "pitäisi tehdä" -pinossa. En enää muista mitä ne on :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kerrankin tuli ihan pitoinen takki :D

   Poista
 7. Tosi hiano! Voi kun joskus vahingossa suruuttelisit liian pieniä, voisin ostaa ne sitten sulta!
  T. Kipsu

  VastaaPoista