maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kesäisiä ihanuuksia

Mikä olisikaan söpömpi yhdistelmä, kuin pienet paljaat varpaat kesäisellä nurmella ja suloinen, kesäisessä tuulessa hulmuava mekko. Nyt on tytöillä Riinet ja kutakuinkin oikeassa koossakin vielä.

Minä jostain syystä miellän nämä puuvillamekot juhlavaatteiksi, vaikka miksipä näitä ei voisi arkenakin pitää. Aivan ylisuloisia ja loppujenlopuksi jäävät kuitenkin vähäiselle käytölle.

Ja sanottakoon vielä, että tämän puuvillaompelusrupeaman jälkeen, kaapissani olevat joustavat kankaat suorastaan huutavat nimeäni ;)


Isompi mekoista on kokoa pienempi (ja vieläkin se on reilu) kuin tämä edellisen postaukseni mekko. Valitsin hihamalleista näihin sirommat hihat, kun olivat makuuni aika reippahat ne isommat. Kangasta ei riittänyt muhkeampaan frillaan, mutta hyvä tästä näinkin tuli.

 Valkoinen brodyyri on tullut perintönä mieheni mummon ompeluaarteiden joukosta. Ajan patina oli sen kellastanut. Pesin sen ja nyt se pääsi käyttöön tähän suloiseen mekkoon.


Pienempi mekoista osui tulemaan heti oikean kokoinen. Tein koossa 86/92, mutta otin suosista taitteelta leveydestä pois ja pienensin kainalon aukkoja jättämällä saumavarat helmakappaleiden yläreunoista pois.
Nämäkin kankaat on tilattu aikanaan nettikaupasta Perhonen korvanlehdellä. Napit on paikallisista kangas- ja ompelutarvikekaupoista.

6 kommenttia:

 1. Kauniita mekkoja ihanilla pikkuneideillä! Tytöillä ei koskaan voi olla liikaa mekkoja... eihän?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei! :D Ja mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä vähemmän niitä siellä kaapissa on, MUKA! ;)

   Ja kiitos :)

   Poista
 2. Yhyy, miksen itse osaa ikinä ostaa puuvillakankaita, pelkkiä trikoita löytyy vinot pinot. Ihania mekkoja, itsekin pitäisi alkaa hamstraamaan tosiaan enemmän puuvilloja, että mekkotehtaan kaavat pääsisivät enemmän käyttöön (vaikka olen sitten trikoisia tehnyt, mutta näissä puuvillaisisssa on sitä jotain..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :) Kauan ne ehti kaapissa marinoitua nuo minunkin puuvillat. Ja nyt on kaikki kauan sitten ostetut puuvillat täälläkin käytetty. Mutta eri silmällä niitä puuvilloja nyt tuolla kaupassa katselee kun niistä on jotain saanut tehtyäkin. Ennen ei tullut paljon syvennyttyä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Näillä mentiin tänään kovaa rippijuhlissa :-D

   Poista