torstai 30. toukokuuta 2013

Uusien niminauhojen testausta ja kesämekkoja moneen lähtöön.Olen ehkä maailman epäonnisin ihminen, mitä erilaisiin ostoksiin tulee. Vuosien kuluessa on yksi jos toinenkin hamstraukseni mennyt jollain tapaa pieleen. Matkapuhelimet lähtevät pääsääntöisesti kaikki takuuhuoltoon jo seuraavana päivänä paketin avaamisesta. Ostamistani huonekaluista puuttuu aina joku osa ja tilaamani vaatteet saapuvat eri koossa kuin piti. Usko Eevertti Luttista siteeratakseni, päälleni on varmasti lasetettu jokin kirous ;) Aika monta katastrofia olemme kuitenkin mieheni kanssa onnistuneet välttämään sillä, että leivänpaahdinostoksilla minä käännän pääni pois ja mieheni suorittaa yksilövalinnan ja nostaa kapineen ostoskärryyn. Minä nimittäin vedän niitä viallisia puoleeni kuin magneetti!

En meinannut liitoksissani kestää kun 1,5 kuukautta sitten Ruotsista 3exteriltä tilaamani niminauhat löytyivät postilaatikosta. Revin pussin auki samantien jo ulkona. Jokseenkaan en ollut yllättynyt huomatessani, että pussista puuttui puolet nauhoista. Tilaamani saumamerkit siellä olivat, mutta suorat merkit uupuivat. Avatessani sähköpostin reklamoidakseni virheestä, minua odotti posti asianomaisesta firmasta, jossa pahoiteltiin nauhojeni matkustaneen jostain kumman syystä Kiinaan. Kuinkas muutenkaan, kun kyseessä ovat minun nauhani :D

Sattuuhan näitä, joillekin vain hieman useammin kuin toisille. Olen kyllä viiveestä huolimatta erittäin tyytyväinen 3exterin palveluun. Tilaus hoitui hetkessä sähköpostilla, jopa huonolla englannillani ja hyvitykseksi nauhojeni maailman kiertueesta tarjottiin vielä mukava pussillinen ylimääräisiä nauhoja kaupan päälle. Nauhani ovat muuten löytäneet nyt tiensä Ruotsiin ja saapuvat toivottavasti lähipäivinä.

Sillä aikaa kun nauhani huitelevat maailman turuilla, minä olen testannut näitä jo oikeaan osoitteeseen osuneita. Nuo pinkit muuten ovat luonnossa hieman tummempia. Väri on kirsikka. En saanut muokkaamallakaan väriä paremmaksi.
Esikoisellani on edelleen mekkopula. Ei uskoisi ompelevan äidin perheessä moista tapahtuvan. Reippaasti olen tänä keväänä ommellut kaikki tyttöjen kesäkamppeet itse. Mekkoja vaan kuluu ja ne ovat suosituimmat vaatteet. Perusmekkoja siis jollain vanhalla raglanpaidasta muokatulla kaavalla lähti tulemaan.
Taas tilkkuvarastot saivat kyytiä (pakko tehdä tilaa Kankaiden yön tulokkaille) näitä ommellessa. Tästä tuli jotenkin aneeminen ja yritin pelastaa tilannetta vapaan käden leikkauksena suoraompeleella täräytetyllä mansikalla. Reunat saavat sitten nätisti "ränsistyä" pesussa. Mansikat vihreät osat olisivat olleet ehkä rauhallisemmat yksivärisestä vihreästä tehtynä, mutta sellaista ei nyt löytynyt tähän hätään. 3-vuotiaan mielestä tämä oli kaikista parhain näistä tuotoksista. Hyvä niin :) 

Tämän tähtimekon kanssa kävi niin, että 3-vee kävi saksilla nipsaisemassa keskelle etukappaletta reiän. Myös etukappaleen sivusaumasta oli rouhaistu 1cm:n syvä pala. Reikä oli jollain korjattava ja tein korjauksen peittämiseksi päälle taskun. Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla diffillä rypyttämistä, jotta taskun reuna olisi helpompi kääntää nurjalle. Ilmeisesti hieman pienempikin diffin lisäys olisi riittänyt. Tästä nimittäin tulikin melkoinen kengurupussi! Enkä saanut reunaa ommeltua siististi ilman kurttuja. Kyllä mahtuu nyt tänne säilöön isompikin aarre! 

Neljäs mekkonen maatilatrikoosta. Ja vielä lähikuva uudesta blogin logolla olevasta nauhasta. Tykkään! Laatikossani on vielä noin 200 kpl vanhoja "Handmade by Hanna" -nauhoja. Johonkin niitäkin varmaan tarvitsee käyttää.


Skaalatteko muuten kuvianne pienemmiksi ennen kuin lataatte ne blogiin? Luin jostain, että kuvat kannattaa skaalata pienemmäksi, jotta kuvatila ei lopu. Olen muutaman päivityksen kuvat nyt kokeeksi muokannut ohjeen mukaan, mutta kovin epätarkoiksi nämä kyllä tulevat verrattuna aikaisempiin.


Pari sovituskuvaa


Tähtitrikoo paikallisesta kangaskaupasta, maatilajersey Hamstereista. Muut kankaat jotain vanhoja aarteita.4 kommenttia:

 1. Oi kun ihania mekkoja! Ja nauhat ovat tosi kivoja. Minä haluaisin myös sellaisia, mutta en keksi mitä siihen vois kirjoittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näitä perusmekkoja ei varmaan ole koskaan ole liikaa ja nämä päällä on hyvä leipoa kaakkuja hiekkalaatikolla.

   Nauhat on kyllä kivoja. Ne ikäänkuin viimeistelevät työn. Laita nauhaan sun blogin nimi? Sieltähän se sitten löytyy Googlettaessa. Ja nehän voi teettää niinkin, että esimerkiksi saumamerkissä on toisella puolella toinen teksti ja toisella toinen. Toiselle puolelle voi laittaa jonkun "handmade" -aiheisen tai vaikka blogin osoitteen ja toiselle nimen.

   Poista
 2. On kyllä tosi kivan näköiset merkit! Ja mekot myös! Minä harkitsen myös vakavasti merkkien tilaamista, mutta pitäisi ensin osata tehdä se teksti sellaiseksi, että sitä jaksaa pitempään katsella. Käytitkö itse valmista fonttia vai omaa tyylittelyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sain tosiaan ne loputkin merkit viime viikolla ja tuntuvat kyllä hyvälaatuisiltakin. Mulla on ihan valmis fontti käytössä, mutta sitä ei ollut siellä 3exterin mallivalikoimassa. Tekevät ihan millä valmisfontilla vaan ja samaan hintaan mitä heidän mallivalikoimankin fontti. Toki jos itse piirustaa tekstin tai kuvan, niin hinta nousee.

   Poista