tiistai 21. toukokuuta 2013

Raitaa, ruusua, rimpsuja ja ryppyjä.
Tämä JNY:n raitatrikoo on mielestäni jotenkin erikoisen värinen eikä se sovi oikein minkään kankaan kanssa yksiin. Todellista sävyä on myös hyvin vaikea saada näkymään kuvaan. Koska kangas ei jostain syystä synnyttänyt mitään inspiraatioita, se joutui kaavakokeilun kohteeksi.

Eli Seesaw-mekkonen testissä (OB 3/2013 ). Tein ilman suurempia muokkauksia. Helman pituutta aavistuksen jatkoin. Kauluksessa on valenappilista. Kanttaukset on tehty mustalla resorilla.

Minulla on nyt menossa joku uusien kaavojen kokeilukausi. Nämäkin ovat kaavakokeilu. Ottobre numerosta 4/2012 Hopsis-leggarit. Halusin mekon kaveriksi jotkut settiin sopivat housut ja näissä oli kiva tuo lahkeensuun rypytetty osa. Mekon raitatrikoosta sai sopivasti ympättyä suikaleen tuohon rypytyksen päälle. Onko uudessa Ottobressa kaavat pienentyneet vai luulenko vain. Nämä molemmat olivat minusta pienempää kokoa kuin Ottobressa yleensä ja tein suosista aikaisempaa isommassa koossa. Tuli onneksi ihan passelit.


Kesällä niin kätevät ja auringolta suojaavat huivit tekevät meillä kauppansa. Etenkin kun niihin laittaa koristeeksi kukkasen. Kolmiohuivi on vapaan käden leikkaus ja reunat käännetty peitetikkikoneella. Pikakukkanen on saumurilla huoliteltu ja toisesta reunasta poimulangalla rypytetty trikoosuikale, joka on kieritetty spiraaliksi ja koristeltu napilla.Lopputuloksesta tuli kuitenkin ihan kiva. Trikoo on luonnossa kauniimpi kuin kuvissa. Miten sitä nyt kuvailisi, sellainen hieman utuinen. JNY:n raitatrikoo Emeli Designilta. Samoin musta resori. Musta trikoo on jotain vanhempia aarteita.

3 kommenttia:

  1. Onpas upea asu. Huivissa oleva ruusuke kyllä kruunaa koko päähineen. Ihania yksityiskohtia ja siistiä ompelujälkeä on helppo ihailla <3

    VastaaPoista
  2. Minusta on muuten aivan ihanan värinen kangas! Kivat vaatteet olet siitä tehnyt <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos aivan ihanista palautteistanne! ♡

    VastaaPoista