keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Framilonin kesytys


Minä ja ommeltava joustonauha Framilon emme ole tulleet kovinkaan hyvin toimeen. Nyt päätin opetella käyttämään sitä ja tein mekon helmaan frillan. Ja sainhan minä se Framilonin laitettua kun en luovuttanut vaan etsin oikeanlaisen ompeleen sen kiinnittämiseen. 

Mekkosesta itsestään voidaan olla montaa mieltä. En oikein tiedä pidänkö siitä vai en. Alunperin oli suunnitelmissa tehdä etu- ja takakappaleet valkoisesta trikoosta. Se olisi sopinut kivasti tuon raikkaan turkoosin Scandifruitin kanssa. Mutta koska valkoinen väri on totaalinen katastrofi arkuutensa vuoksi, niin päädyin vaihtamaan värin vaaleanpunaiseen. Tulikohan tästä hiukan yöpaitamainen? Pääasia että mekon omistaja tykkää!
Mekon kaava on muokkaus Hoopsista OB 3/2012. Helmaa voisi vähän vielä leventää. Applikaatio on velouria ja joustofroteeta.

Tykkään kovasti tästä Sari Ahokaisen suunnittelemasta Scandifruit-trikoosta ja sitä onneksi jäi vielä yhden kokonaisen mekon verran. Scandifruit on ostettu Hanhelista, vaaleanpunainen trikoo ja pinkki resorilla jälleen kerran Emeli Designilta.

4 kommenttia:

 1. Hieno mekko! Mullakin ongelmia aina tuon framilonin kanssa :D ehkäpä joku päivä sujuu ongelmitta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo en voi minäkään kyllä mitenkään sanoa pitäväni framilonista. Käytän vain pakon edessä.. :D

   Poista
 2. Hieno mekko. :) Mä sain vasta ekan kerran laitettua framilonin kivuttomasti paikoilleen. Hoopsin hiharypytykset tosin teen nykyään vaan saumurin diffillä, enkä käytä niihin framilonia ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minunkin pitäisi joskus kokeilla tuota diffillä rypyttämistä. Nyt olen Hoopsin hihoissa käyttänyt kylmästi poimulankaa. Hihan suuhun olen ne rypytykset (kiitos Jenni Mäensivun vinkin) laittanut vaan siihen päällisosaan. Hyvin on toiminut :)

   Poista