sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Ex tempore-mekkosia

Edelleen yritän urhoollisesti tyhjentää tilkkulaatikoita ja saada tilaa ompeluhuoneeseen. Lauantaiaamun ompeluinspiraatiossa kasasin kokoon kolme kesätunikaa 1,5 veelle. Näihin raglanmekkosiin hukkuu kangastilkkuja mukavasti. Pienet hihat ei isoa palaa tarvitse.

Suunnitteluun en tällä kertaa aikaa käyttänyt ja olipa ihanaa ommella niinsanotusti "ilman aivoja" :D Leikkasin turkoosia resorisuirua valmiiksi ja napsin kutakuinkin sopivaa kangasta vaan jonoon.
Ärsyttää tuo kauluksen kantin saumakohta. Vaikka ulkopuolelta olisikin siisti, niin sisäpuolen saumavara on välillä aika epämääräisen näköinen. Auttaisi asiaa jos ompelisi sauman kiinni saman värisillä langoilla kuin itse kanttaus, mutta se taas ei välttämättä passaa muiden kankaiden kanssa. No, eihän tuo ulospäin näy, mutta ärsyttää silti.


Ja sitten poseerauksiin... Huoh!
Totesin noin parikymmenen heilahtaneen kuvan jälkeen, että ainoa keino pitää tuo pieni sähikäinen edes jotenkin paikoillaan, on laittaa telkkariin lasten ohjelma pyörimään ja nostaa tyttö pöydälle sitä tuijottamaan.


Kaava on muokkaus Papana-paidasta OB 4/2010. Tähtitrikoo on paikallisesta kangasputiikista, punainen ja musta trikoo Emeli Designilta. Oravat ovat kotiutuneet Lasten Taikamaasta ja valkopohjainen tähti/pallotrikoo kangasvaihtareilta naapurista. Resori on seissyt jo jonkin aikaa kaapissa. En muista mistä ostin. Leggarit by Lindex.

11 kommenttia:

 1. Peruskamppeiden tekeminen on kivaa, kun saa nopeasti valmista :). Liityin lukijaksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset! Mukavaa kun olette käyneet kommentoimassa, lämmittää mieltä.

  Ja tervetuloa pehmosiili lukijaksi! :) Se on kyllä totta, että aina ei jaksaisi nyhrystää vaan tekee mieli saada jotain valmista nopeasti. Se tunne on aina yhtä palkitseva kun jotain valmista roikkuu henkarissa :)

  VastaaPoista
 3. Ihania Hanna! Olet niin taitava!

  T: Kipa

  VastaaPoista
 4. Hauskat kuvat kuitenkin! Tehokasta tilkkulaatikon tuhoamista sanoisin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on, ja niitä tilkkujahan riittää. Ja aina tulee uusia... ;)

   Poista
 5. Kivoja perusmekkoja! Ne olis niin tarpeellisia, mut mä oon tosi laiska tekemään niitä. Kivat värit ja kuosit näissä. Tykkään erityisesti tuosta punaisesta. :)

  VastaaPoista
 6. NuppuNeula, tervetuloa lukijaksi :)

  Mulle tulee aina perusmekkojen tekoinsipiraatio silloin kun olen väkertänyt jotain työläämpää ja hidasta. Sen jälkeen on kiva surruutella jotain valmista nopeasti. Ja nämä on kyllä oikein passeleita tuonne trampalle ja hiekkalaatikkohommiin.

  VastaaPoista
 7. On sulla sitten ihana malli :) myöskin kivoja mekkoja, kohta taitaa olla se kameran ostokin edessä, kun eihän näitä muotikuvia voi millään peruskameralla kuvata ! :-D

  T. Emma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Se tarttis sun sitten opettaa mua sen vehkeen käytössä ;-) Malli on ihana juu ja vilkas kuvattava! Tuurilla osuu kameran eteen kun on tosi nopee :-D

   Poista