tiistai 16. huhtikuuta 2013

Nauhankääntäjän testailua apinoiden keskellä


Sain vihdoinkin hankittua peitetikkikoneeseeni nauhankääntäjän. Ja jonkinlaista testiajoa piti ensin suorittaa ennen varsinaisia sunniteltuja töitä. Koska koneessa oli valmiina ruskeat langat, leikkasin ruskeaa resoria ja kaapista valikoitui työn alle kankaat joihin ruskea kantti sopii. Tulipahan käyttöä näillekin kankaille. Esikoiseni on hullaantunut mekkoihin ja leggareihin ja vaatteitahan ei naisella koskaan voi olla liikaa. Eli sen enempää miettimättä, tämmöiset niistä tuli. 

Mekot omalla kaavalla. Leggarit Ropina OB 6/12, vain lahjemittaa muokattu. Apinatrikoo on Kestovaippakaupasta, viidakkotrikoo Hamstereista ja ruskea trikoo sekä resori Emeli Designilta.

Tilasin tämän härpäkkeen Virosta Karnaluksilta. Omani on kokoa 12-42mm ja tekee nelinkertaista kanttia. Olen paperilappuviritelmällä ja hiuspompuloilla muuttanut sen tekemään kolminkertaista. Alku tämän vehkeen kanssa ei ollut kovin auvoisaa. Resoria kului laatikollinen ja roska-astia pullisteli hukkatilkuista. Mutta kun päästiin yhteisymmärrykseen, niin en luopuisi tästä enää. On niin paljon nopeampaa kuin kanttien käsin napominen. Etenkin jos on vaivatunut leikkelemään resorisuirua joka värissä valmiiksi kaappiin odottamaan. Ja parasta on se, että myös kanttauksen nurjasta puolesta tulee siisti.

7 kommenttia:

 1. Kylläpäs härpääkkeellä tulee siistiä kanttia ilman silitystä. Ihanat setit olet ommellut.

  VastaaPoista
 2. Ei sulla sattuis olemaan jäljellä tuota viidakkoa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ei hirveesti jäänyt. Pipon saa jos vuoritat toisella.

   Poista
  2. Ai vitsi, kun olis ollu paidan etukappaleen verran! Hieno tunika :-)

   Poista
  3. Voi siitä etukappaleen just saada. Saat koko palan :)

   Poista